ZEMUNSKA PIJACA: Prodavci i kupci nezadovoljni rekonstrukcijom

Prodavci su se žalili na uslove rada i tražili nove tezge od JKP "Gradske pijace", ali njihove molbe nisu uslišene. Tezge su nestabilne i nedovoljno velike, pa se neretko dešava da ih čak i vetar oduva

  • 1

Iako je rekonstrukcija gornjeg dela čuvene Zemunske pijace završena prošlog proleća, prodavci i dan-danas nisu zadovoljni uslovima u kojima rade. Tezge na kojima drže robu,  prema njihovim rečima, veoma su slabe, pa se dešava ponekad i da im vetar oduva radno mesto.

- Nisam  zadovoljna, jer nemamo dobre uslove za rad. Čim padne kiša ili sneg ne možemo da radimo, jer nam kisne roba, a ni mi nemamo zaštitu od nepogoda - kaže Dušica, prodavačica voća i povrća na Zemunskoj pijaci.

Kada se ova pijaca otvorila, prodavci su dobili predviđene tezge, koje su bile širine jednog metra i bez "bunkera" za odlaganje robe. U međuvremenu stigle su nove tezge koje mogu da se sklapaju i imaju nadstrešnicu, ali i dalje nema dovoljno mesta za robu "u bunkeru", a ni za prodavce ne postoji dovoljna zaštita od kiše i vetra.

- Donosim svakodnevno robu iz obližnjeg magacina. To mi mnogo otežava posao, jer moram dodatno da plaćam i magacin - kaže  Dušica.

Prodavci su se ponovo žalili na uslove rada i tražili nove tezge od JKP "Gradske pijace", ali njihove molbe nisu uslišene. Oni su predlagali da manji deo Trga bude pijačni, a ostatak namenjen za šetalište, ali je ta ideja odbačena. Problem je i u rasporedu tezgi, pa se kupci žale da nemaju dovoljno mesta da se mimoiđu sa kesama i cegerima.

- Zemunska pijaca je važila za jednu od najlepših u našoj prestonici, a posle ove rekonstrukcije više nije kao što je bilo pre. Nemamo mesta ni da se mimoiđemo, a ni higijena nije na zavidnom nivou - rekla je penzionerka Bojana.

JKP "Gradske pijace" su za potrebe funkcionisanja ove pijace napravile 150 mobilnih tezgi dimenzija dva metra sa 90 centimetara. One su sklopive, sastoje se iz dve radne ploče i imaju pokrivku. Pijačni prodavci poseduju dodatne "sefove" za odlaganje robe, koji nisu u sklopu samih prodajnih puteva.

(M. R. / Izvor: Večernje novosti/ Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DOJCILO

    23. januar 2013 | 14:05

    Prodaju svercovanu robu i stvari koje nemaju veze sa namenom pijace tako da im je i ovo previse.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA