OSTAVKA: Direktor Hitne pomoći napušta položaj

Dr Nenad Ivančević kaže da su optužbe o dugovima u visini od 71 milion dolara zlonamerne i neistinite, ali je ipak odlučio da napusti ovu funkciju

  • 3

ODE IVANČEVIĆ! Direktor Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć dr Nenad Ivančević podneo je ostavku, a o njegovoj smeni će se raspravljati na sledećoj sednici Skupštine grada! Podsetimo, NVO "Doktori protiv korupcije" poslala je otvoreno pismo ministarki zdravlja u kojem je navedeno da Hitna pomoć dobavljačima duguje 71 milion dinara.

Kako pišu "Večernje novosti", dr Ivančevič tvrdnje nevladine organizacije "Doktori protiv korupcije" objašnjava kao zlonamerne, neistinite i štetne po ugled firme i zaposlenih u njoj, ali je ipak odlučio da se povuče sa čela jedne od najvažnijih zdravstvenih ustanova u prestonici.

Problemi u Hitnoj pomoći obelodanjeni su u decembru, kada su zaposleni praznike dočekali bez plata, zbog čega su nakratko blokirali auto-put. Ispostavilo se da je uzrok kašnjenja zarada bio dug od oko 40 miliona dinara, koji ova zdravstvena ustanova ima prema Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje.

Međutim, tada niko nije spominjao dug od 71 milion dinara, koji je isplivao pre nekoliko dana, kada je NVO "Doktori protiv korupcije" poslala otvoreno pismo ministarki zdravlja. Oni su tražili da se proveri koliko je zaposlenih u Hitnoj pomoći, jer smatraju da na spisku ima više od 150 osoba koje dobijaju platu, ali ih nema na radnim mestima.

Očekuju i objašnjenje kako je napravljen "rekordni" broj od 1.058.197 intervencija tokom prošle godine, zatim kako će Hitna isplatiti dug dobavljačima i traže angažovanje ministarke Slavice Đukić Dejanović u razrešavanju afere takozvane "trgovine smrću".

Gradska sekretarka za zdravstvo dr Vera Dražić kaže da joj nije stigao nikakav dopis i da o optužbama NVO "Doktori protiv korupcije" zna samo ono što je saznala u medijima.

- Učestvovali smo u pregovorima sa RFZO i uspeli da postignemo da se dug smanji sa 40 na 29 miliona i da ga Hitna pomoć otplaćuje u ratama. Tada ovaj dug dobavljačima niko nije ni pominjao. Sigurno je da treba utvrditi da li su ti navodi tačni i zbog čega je ova zdravstvena ustanova tako loše poslovala - kaže Dražićeva.

(M. S. / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Justin

    30. januar 2013 | 00:24

    Srećan ti put Ivančeviću,nadamo se da ćeš uskoro svirati klavir...

  • zahvalni pacijent

    30. januar 2013 | 12:31

    Ne optuzujte coveka bez dokaza. Dr. Ivancevic je uvek pomogao i nama pacijentima a siguran sam da je i kao direkor te velike kuce radio najbolje sto je mogao. Veoma moralan i posten covek

  • zahvalni pacijent

    30. januar 2013 | 12:27

    Justin, pisete gluposti. Ne optuzujte coveka bez ikakvog dokaza. Uradio je mnoge lepe stvari,pomogao kad god je mogao i brinuo se zaposlenima koliko je mogao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA