DECO, RECIKLIRAJTE: Iskorišćene limenke kao ulaznice za pozorišne predstave

Akcija će se održati u "Dečijem kulturnom centru", od 17. februara do 5. maja, a ulaznice će "koštati" 3 do 5 praznih, iskorišćenih limenki, koje će biti odnete na reciklažu

  • 0

U okviru akcije "Limenkica - ulaznica" najmlađi Beograđani moći će od 17. februara do 5. maja besplatno da uživaju u brojnim dečijim predstavama i da saznaju zanimljivosti o značaju reciklaže aluminijumskog materijala i očuvanju životne sredine.

Akcija, koju organizuju "Riken fondacija" i "Pozorište koje reciklira", održaće se u "Dečijem kulturnom centru". Ulaznica za svaku predstavu "koštaće" 3 do 5 praznih, iskorišćenih limenki, koje će biti odnete na reciklažu. Za još 10 donetih praznih limenki, deca će na poklon dobijati i "Dečiji ilustrovani rečnik" nekog od stranih jezika.

Prva predstava koja će biti odigrana je "Pipi duga čarapa", u nedelju, 17. februara, sa početkom u 12 sati.

Ova akcija nastavak je trogodišnje uspešne saradnje Pozorišta "Čarapa" i "Riken fondacije", u okviru koje je više od 18 hiljada dece odgledalo 13 različitih predstava, a prikupljeno je više od 47 hiljada limenki.

- Akcija je zasnovana na principu da deca usvajaju dobre navike i kroz igru i zabavu, kao i odgovoran odnos prema okruženju u kome žive. Limenke se mogu reciklirati neograničeni broj puta, što umanjuje količinu čvrstog otpada, izduvne gasove, štedi vodu i potrebnu energije za proizvodnju nove ambalaže. Reciklaža limenki doprinosi ne samo zaštiti životne sredine, već i održivom razvoju - saopštili su organizatori.

Na sceni "Dečijeg kulturnog centra Beograd", svake nedelje, sa početkom u 12 sati izvodiće se program, u okviru koga deca mogu pogledati predstave "Vuk i sedam jarića", "Patkica žutkica", "Pipi duga čarapa", "Da je Mića prao ruke", "Basne", "Tri junaštva Kraljevića Marka", "Rođendanska sapunica", "Kako su drvo i cvet spasili svet", "Tri praseta", "Palčić" i "Krug oko sveta".

Ovaj program sprovodi nevladina organizacija "Eko Art", uz podršku "Riken fondacije" za reciklažu limenki i kompanije "Ball pekidžing Evropa".

(M. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA