DAN BEOGRADSKOG DRAMSKOG: "Ne igraj na Engleze" po 150. put, izostaju godišnje nagrade

UO BDP-a odlučio je "zbog smanjenog obima produkcije, nezavidnog materijalnog položaja institucija kulture u Gradu i zemlji, te maksimalnog zalaganja svih članova i saradnika BDP-a da se ugled i ime Kuće ne naruše, ovoga puta ne dodele pojedinačne godišnje nagrade, kao ni Gran pri 'Tatjana Lukjanova'"

  • 0

Beogradsko dramsko pozorište 65. "rođendan" obeležava jubilarnim, 150. izvođenjem jednog od najvećih hitova ovog teatra "Ne igraj na Engleze", na Velikoj sceni "Rade Marković".

Premijera te savremene domaće komedije bila je 2007. godine, po tekstu Vladmira Ðurđevića, tada studenta dramaturgije, u režiji Staše Koprivice, kojoj je to bio prvi profesionalni angažman. U odličnoj glumačkoj ekipi su Daniel Sič, Ivan Tomić i Marko Živić.

Za Dan BDP-a tradicionalno su dodeljivane godišnje nagrade, ali je to ovoga puta izostalo, a Upravni odbor je odao priznanje celom kolektivu.

UO BDP-a odlučio je "zbog smanjenog obima produkcije, nezavidnog materijalnog položaja institucija kulture u Gradu i zemlji, te maksimalnog zalaganja svih članova i saradnika BDP-a da se ugled i ime Kuće ne naruše, ovoga puta ne dodele pojedinačne godišnje nagrade, kao ni Gran pri 'Tatjana Lukjanova'".

- Napori, hrabrost i istrajnost svih angažovanih poslenika BDP-a na očuvanju kontinuiteta i uspešnog rada Kuće u finansijski više nego skromnoj situaciji zaslužuju posebno, kolektivno priznanje - saopštio je Upravni odbor.

BDP je osnovan 1947. godine odlukom Narodnog odbora grada Beograda, a prvo ime bilo mu je Gradsko pozorište.

Za Dan pozorišta određen je 20. februar jer je tog datuma 1948. godine izvedena prva premijera - "Mladost otaca". U toj drami Borisa Gorbatova u režiji Petra S. Petrovića igrali su Milivoj Popović Mavid, Tatjana Lukjanova, Jovan Nikolić, Predrag Tasovac i drugi.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA