IDEMO NA ODMOR: Akaba, Tajland, Mauricijus, Diznilend ili - Grčka za 17 evra (FOTO) (VIDEO)

Na ovogodišnjem Sajmu turizma Grčka je tradicionalno jedna od najjeftinijih destinacija, dok rekorde u visini cene drže Kina i egzotične zemlje poput Mauricijusa, Tajlanda, Balija i Indije. U ponudi su apartmani, studiji, ali i hoteli sa dve, tri, četiri i pet zvezdica

  • 0

ODMOR ZA SVAKOGA! Tradicionalno, beogradski Sajam turizma doneo je pred posetioce čitavu paletu ponuda za vikend, prolećne i letnje odmore: od Grčke, za koju se aranžmani prodaju već od 17 evra, do egzotičnih destinacija poput Mauricijusa, Tajlanda, Balija, Indije i Kine, koje koštaju i do 2.000 evra.

PRISTUPAČNI ARANŽMANI: PROVERENE VREDNOSTI

Iako smo obilazak sajma započeli oko 10 časova, zatekla nas je već formirana gužva. Očekivano, najposećeniji su štandovi već poznatih agencija, a srpski turisti i dalje su zainteresovani za Grčku i Tursku.  U zemlji naše "pravoslavne braće" najčešće posećujemo Zakintos, Krf, Skiatos, Lefkadu, Tasos, Rodos, Pefkohori i Hanioti. U ponudi je sve - od apartmana do soba u luksuznim hotelima sa pet zvezdica, a u ovom rasponu kreću se i cene. Tako, na primer, jedna od agencija nudi Grčku za svega 17 evra. Stvar je u tome da samo jedna noć sa doručkom u standardnoj sobi, bez prevoza, košta 17 evra po osobi u periodima između 26. 4. do 31. 5. i od 1. do 6. oktobra.

Kada je reč o Turskoj, u zavisnosti od hotela, sobu u Kušadasiju možete platiti od 85 do čak 1.400 evra, dok su u Bodrumu cene između 120 i 1.000 evra.

Takođe, među pristupačnijim destinacijama su Španija i Italija. Na primer, aranžmani za put do Španije preko Italije mogu da se nađu i za 160 evra po osobi u jeku sezone, dok se sobe u Italiji, doduše u vansezoni, prodaju i za 37 evra po osobi. U italijanskom letovalištu Rimini, sa druge strane, soba usred sezone može da se nađe i za 160 evra.

EGZOTIČNE DESTINACIJE: ZA AVANTURISTIČKI DUH I DUBOK DŽEP

Za one koji za odmore i putovanja mogu da izdvoje veću količinu novca i mnogo vremena, ponuda sajma ove godine obiluje predlozima poput Mauricijusa, Tajlanda, Balija, Indije, Kine i Diznilenda. Ovakvi aranžmani koštaju od 170 evra po osobi u hotelima sa tri zvezdice van sezone, do čak 2.000 evra, koliko košta putovanje u Kinu u trajanju od 15 dana. Smeštaj na Baliju za sedam noćenja najmanje će vas košteti 350 evra, dok dvokrevetna soba na Maldivima, za samo jednu noć, košta između 197 do čak 1.435 evra.

Ipak, osim dela u kome se predstavljaju komercijalne agencije, najzanimljivija ponuda je u hali u kojoj se predstavljaju turističke organizacije pojedinih zemalja, odnosno u onoj u kojoj se predstavljaju gradovi Srbije. U najvećoj hali, među predstavnicima Makedonije, Turske, Grčke, Nemačke, Slovenije pronašli smo i službenika Ministarstva inostranih poslova Tunisa Sofijana Tajipa. On nam je pričao o prirodnim lepotama svoje zemlje i razlozima zašto treba da je posetimo.

U istoj hali pričali smo i sa Madelinom Najn, koja nam je objasnila da u Tajladnu možemo da biramo između lokacija za avanturistički odmor, gde je moguće čak i jahati slonove, kao i mesta za pravu relaksaciju. Njena preporuka za čitaoce Telegrafa svakako je severni Tajland.

AKABA: SAJAMSKA PONUDA ZA KOJU NIKO NE ZNA GDE JE

Osim poznatih, skupljih i jeftinijih destinacija, ove godine u ponudi sajma pronašli smo i Akabu. Smeštaj u ovoj maloj zemlji na obali Crvenog mora, sa prevozom, u zavisnosti od kategorije hotela, košta između 370 i čak 1.500 evra. Ovoliko novca treba da izdvoje oni koji hoće da odsednu u hotelu sa pet zvezdica, u sobi sa pogledom na more.

Za sve oni koji ne znaju gde je i kako izgleda Akaba, pripremili smo zanimljiv promotivni video-snimak.

Odlučili se za pritupačnu Grčku, ekskluzivne Maldive ili avanturistički Tajland, želimo vam srećan put i prijatan odmor.

(Milica Stojanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA