EDB isključio struju 51 objektu

Korisnici kojima je struja isključena tvrde da ih je investitor prevario jer im je nelegalno priključio struju. U Elektrodistribuciji Beograd kažu da su ovi objekti više od dve godine besplatno koristili struju, a da je takve potrošače u toku zime lakše otkriti jer zbog njih "ispadaju" trafostanice

  • 4

Stručne službe Elektrodistribucije Beograd (EDB) isključile su na teritoriji Beograda struju 51 objektu, jer su u prethodnih nekoliko godina bili nelegalno priključeni na sistem i "nema ih nigde u zvaničnim izveštajima", potvrdila je za Telegraf.rs portparolka EDB Sandra Alagić.

- Električna energija isključena je objektima koji su se na crno prikačili na sistem. Oni nigde nisu upisani, ne dobijaju račune, niti plaćaju potrošenu električnu energiju - kaže ona.

Prema njenim rečima, isključenja su usledila sada zbog toga što je takve potrošače u toku zime lakše otkriti, jer zbog nelegalne potrošnje u njihovom kraju redovno "ispadaju" trafostanice.

- Naše stručne službe su na taj način otkrile u proteklom periodu čak 51 objekat i njima je isključena struja. To su po pravilu objekti bez ikakve dozvole i njihovi priključci su pravili probleme onim potrošačima koji su legalni deo naše mreže. U pitanju su stotine hiljada potrošenih kilovat-sati koji nisu plaćeni - kaže Alagićeva.

Ona ističe da je, prema broju potrošenih kilovat-sati, većina objekata koji su isključeni više od dve godine besplatno koristilo struju.

- Važno je istaći da se u većini slučajeva radi o objektima koji su dograđena potkrovlja ili stanovi sa nerešenim statusom. Ti stanari su vrlo dobro znali u šta se upuštaju, jer račune niti su dobijali, niti su nešto plaćali za potrošenu energiju - kaže ona.

Društvene mreže preplavila je informacija da je struja isključena velikom broju korisnika koji imaju objekte koji su u postupku legalizacije. Prema njihovim tvrdnjama, njih su na "crno" priključili investitori kojima su nedostajala sredstva da legalizuju objekta i priključke za električnu energiju.

Igor Lazarević, jedan od potrošača kome je isključena struja, naveo je da je za njegovu zgradu postupak legalizacije priključaka za struju bio u toku, ali da su ekipe EDB "preduhitrile" stanare.

- Nas kao stanare investitor je prevario, nelegalno nam je priključio struju uz pomoć nekog iz EDB. Skupili smo novac i papire i pre dve nedelje smo bili u EDB i dobili instrukcije šta da radimo. Međutim, eto, izgleda da su nas preduhitrili - rekao je ovaj Beograđanin.

(I. M. )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pošteni Korisnik

    23. februar 2013 | 17:00

    Svi ste znali da struja nije legalna jer ste kupili nelegalne stanove za nisku cenu po m2.Vi niste prevareni već bezobrazni koristite struju 2 godine besplatno pa vam sada kriva EDB sran vas bilo.

  • Mabula

    23. februar 2013 | 16:34

    A ko će da plati potrošeno?

  • Miki

    23. februar 2013 | 17:14

    Platićemo mi legalni korisnici uz najavljeno poskupljenje struje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA