Ada Ciganlija ponovo najlepša svetska plaža?

JP "Ada Ciganlija" ponovo će konkurisati za prestižno međunarodno priznanje "Plava zastava", za visoko uređenu i ekološki čistu plažu, koju je dobilo prošle godine

  • 11

Najveće beogradsko kupalište Ada Ciganlija ponovo je konkurisala za dobijanje "Plave zastave", prestižno međunarodno priznanje koje se dodeljuje visoko uređenim i ekološki čistim plažama i marinama.

Iz Javnog preduzeća "Ada Ciganlija" podsećaju na to da je to kupalište prvi nosilac tog vrednog priznanja na ovim prostorima, koje joj je dodeljeno za prošlu kupališnu sezonu, čime se pridružila najlepšim svetskim plažama.

- Ukoliko dobijemo to pravo i za ovu kupališnu sezonu, JP "Ada Ciganlija" će u skladu sa tim organizovati pet aktivnosti, koje će se odnositi na značaj pravilnog odlaganja otpada, zatim na biljni i životinjski svet Savskog jezera, ekološke radionice za najmlađe, kao i akcije koje će apostrofirati značaj očuvanja životne sredine sa ciljem podizanja kvaliteta čovekove okoline – istakao je direktor tog preduzeća Aleksandar Stamenković.

Za obeležje "Plava zastava" mogu se prijaviti plaže i marine koje ispunjavaju stroge kriterijume u skladu sa direktivama Evropske unije.

- Rezultati analiza za prethodne tri godine pokazali su da je voda u Savskom jezeru najvišeg kvaliteta i da ispunjava stroge međunarodne kriterijume koji se odnose na kvalitet vode za kupanje - navode iz tog preduzeća.

Odluku o dodeli "Plave zastave" Adi Ciganliji prošle godine doneo je međunarodni žiri Fondacije za edukaciju u oblasti životne sredine na redovnom godišnjem zasedanju u Kopenhagenu, na kojem je, pored Ade, priznanje dodeljeno plažama i marinama severne zemljine hemisfere, koje su ispunile propisane kriterijume za dobijanje sertifikata.

(Telegraf.rs / Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA