Nova taksi stajališta u Sremčici, Batajnici i na Ledinama

Gradski sekretar za saobraćaj Bojan Bovan kaže da se povećanje broja parking-mesta na postojećim i obeležavanje taksi stajališta na novim lokacijama obavlja bez građevinskih intervencija

  • 0

Sekretarijat za saobraćaj u saradnji sa predstavnicima auto-taksi prevoznika nastaviće akciju povećanja broja parking-mesta na postojećim i obeležavanja taksi stajališta na novim lokacijama širom Beograda.

Iz sekretarijata poručuju da će na ovaj način biti omogućena veća bezbednost svih učesnika u saobraćaju i bolji uslovi za rad beogradskim taksistima. Gradski sekretar za saobraćaj Bojan Bovan kaže da se ovo obavlja bez građevinskih intervencija, u skladu sa raspoloživim prostornim kapacitetima, zakonskim odredbama i saobraćajno-tehničkim uslovima na terenu.

- Nova taksi stajališta obeležavaju se u naseljima u kojima ona do sada nisu postojala: stajališta sa po tri mesta u naseljima Sremčica (Beogradska ulica, kod pijace) i Batajnica (Ulica Jovana Brankovića, kod crkve) i stajalište sa dva mesta u naselju Ledine (zona okretnice autobusa 71). Stajalište sa 14 novih mesta obeležava se u Bulevaru kralja Aleksandra, između ulica Vojvode Šupljikca i Čučuk Stanine - ističe Bovan.

Akcija je nastavljena na Trgu Branka Radičevića u Zemunu, tako što je taksi stajalište sa postojećih sedam mesta prošireno za nova dva mesta.

- Taksisti su do sada na ovoj lokaciji ometali rad benzinske pumpe jer su vozila parkirali na platou koji joj pripada. Sa ukupno devet mesta za taksiste rasteretili smo postojeću situaciju u saobraćaju i znatno povećali protočnost saobraćaja, jer vozačima koji izlaze sa pumpe taksisti više ne zaklanjaju pogled i oni mogu nesmetano da uđu na Trg Branka Radičevića - rekao je Bovan.

Jedan od ovdašnjih taksista, Petar Lozinjak, na ovom stajalištu u Zemunu čeka pozive za vožnju već 23 godine, koliko se ovim poslom i bavi.

- Ovde smo dosta smetali radnicima na pumpi i ljudima koji sipaju benzin. Bili smo na to prinuđeni jer na pozivnoj taksi stanici nismo imali dovoljno mesta. Sekretarijat za saobraćaj reagovao je ubrzo pošto smo podneli molbu za proširenje taksi stajališta i tako pokazao da misli na naše potrebe i brine za bezbednost svih učesnika u saobraćaju - kaže Lozinjak.

Sekretarijat za saobraćaj je u prethodnom periodu proširio taksi stajalište na Bajlonijevoj pijaci za deset mesta, tako da sada tu postoje 22 mesta, na Kalenić pijaci za šest mesta, gde sada ima ukupno 12 mesta, i na Trgu Slavija za pet mesta, gde sada ima ukupno deset mesta.

(M. S. / Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA