SPEKTAKULARNO: Ovako Beograd izgleda iz svemira

Astronauti sa Međunarodne kosmičke stanice "Mir" napravili su fantastičnu fotografiju Beograda sa visine od oko 340 kilometara

  • 7

Astronauti sa Međunarodne kosmičke stanice (ISS) "Mir" napravili su spektakularnu fotografiju Beograda sa visine od oko 340 kilometara.

Ovako glavni grad Srbije izgleda svemircima, moglo bi se reći nakon fantastične fotografije, a "ničim izazvane", načinjene iz svemira.

Uz fotografiju glavnog grada Srbije stoji i propratan tekst koji daje, u kratkim crtama, šest hiljada godinu dugu a burnu istoriju Beograda.

Ono što je snimatelju i komentatoru zapalo za oko je "mali sudar svetova" novog i starog Beograda. Taj sudar uskih uličica i pojedinačnih zgrada i kuća starog grada, nasuprot avenija i modernije arhitekture Novog Beograda vidljiv je, sad možemo reći "i iz svemira".

Astronautička fotografija ISS034-E-61717 snimljena je 5. marta ove godine sa "nikon D2Xs" digitalnom kamerom sa objektivom koji odgovara klasičnom od 700 milimetara.

Snimak nije "turistički", niti slučajan, napravila ga je posada Ekspedicije 34 u okviru eksperimenta osmatranja Zemlje sa Međunarodne stanice u saradnji sa Laboratorijom za analizu slika Svemirskog centra Džonson.

(Telegraf.rs / Izvor: Mondo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    19. mart 2013 | 00:38

    Ne pamtim kada su Dunav i Sava bili ove boje... Kao da su slikali Amazon.

  • Cao

    19. mart 2013 | 00:03

    Хоће опет да нас бомбардују !

  • Dutch

    18. mart 2013 | 23:02

    Nesto nije u redu sa ovom slikom. Otkud most Zemun-Borca?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA