Huligani maltretiraju tinejdžere u Kotežu

Napad na S. B. navodno je samo deo maltretiranja kojem su izložena deca u ovom beogradskom naselju. MUP apeluje na roditelje da prijavljuju ovu vrstu nasilja

  • 3

Nekoliko mladića, starih oko 18 godina, navodno "terorišu" drugu omladinu u beogradskom naselju Kotež. Poslednji takav slučaj je napad na S. B. (14), ali postoje indicije da to nije jedini napad. MUP apeluje na roditelje da ovakve incidente prijavljuju.

Dok se vraćala sa pripremnih časova iz matematike, devojčicu su napala dvojica tinejdžera, prema njenoj proceni starih oko 18 godina, koji su imali navijačka obeležja.

- Bila sam šokirana kada sam na kućnim vratima ugledala prestravljenu i istraumiranu ćerku koja je bila uplakana, iscepana, izgrebana i krvava. Odmah sam pozvala Hitnu pomoć koja joj je sanirala povrede, očistila lice i prevezla nas u Urgentni centar na detaljnije preglede - kaže majka devojčice G. V. za dnevni list "24 sata", i dodaje:

- Ćerka se vraćala iz Krnjače do Koteža peške. Slušala je muziku na telefonu i seća se da je prebacila novac iz jednog džepa u drugi da ne bi ispao. Ta dvojica huligana su je tada primetili i počeli su da je prate. Ona to nije uspela da registruje jer je imala slušalice, sustigli su je i odvukli u sporednu ulicu. Tu je počelo maltretiranje koje je trajalo sat vremena. Uplakana mi je ispričala da su joj stavili nož pod grlo, da su je čupali i šutirali. Na kraju su joj i pretili da ih ne bi prijavila - priča majka deteta.

Portparolka Hitne pomoći Nada Macura potvrdila je da su na poziv policajaca lekari upućeni u Kotež, gde su pomogli devojčici koja je imala povrede glave.

U policiji kažu da je detetu ukradeno 3.000 dinara i slušalice za mobilni. Ovaj slučaj, navodno, nije usamljen, a roditelji iz straha od osvete najčešće ne zovu policiju.

- Pozivamo građane da obavezno bez ikakve bojazni prijavljuju ovu vrstu nasilja, kako bi policija na vreme i efikasno preduzimala mere iz svoje nadležnosti - kažu u policiji, i dodaju da u cilju sprečavanja ovakvih događaja policajci intenzivno patroliraju kako ovim, tako i ostalim naseljima.

(M. S. / Izvor: 24 sata)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • djole

    20. mart 2013 | 11:29

    Ljudi bolje sprecite to sto pre da roditelji nebi sami sprovodili pravdu. Da se mom detetu tako nesto desilo potekla bi krv!!!

  • Lazar

    20. mart 2013 | 12:12

    Ne povezujte odmah sa navijacima. Ovo su divljaci maloumni, a navijaci su oni koji bodre svoj klub.

  • Nebojša

    20. mart 2013 | 12:09

    Tačno je da u Kotežu postoji grupa Zvezdinih huligančića koji su grafitima išarali celo naselje, ne znam da nekoga maltretiraju jer zaista nisam čuo ali je istina da ovde policija napravi krug od 10-30 minuta dnevno i to je sve. A i za to vreme su obično u kafani sa lokalnim pijancima. Nikada ove klince nisu ni jurili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA