INICIJATIVA: Srđan Aleksić dobija ulicu u Beogradu

Predlog Komisiji za spomenike i nazive trgova i ulica podneli su članovi ekipe filma "Krugovi", predvođeni rediteljem Srdanom Golubovićem

  • 2

Ekipa filma "Krugovi" predvođena rediteljem Srdanom Golubovićem, kao i drugi filmski stvaraoci, podneli su inicijativu Komisiji za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine grada Beograda da se jedna ulica u Beogradu nazove imenom Srđana Aleksića.

Glavni junak ovog filma Srđan Aleksić bio je pripadnik Vojske Republike Srpske koji je ubijen 1993. godine u Trebinju braneći svog sugrađanina, muslimanskog civila.

U inicijativi koju su potpisali Aleksandar Berček, Nebojša Glogovac, Nataša Ninković, Marko Janketić, Jelena Mitrović, Srđan Koljević, Melina Pota Koljević, Anica Dobra, Maja Miloš, Darko Lungulov, Goran Šušljik, Branislav Trufunović, Goran Kičić i drugi navodi se "da herojsko delo Srđana Aleksića i njegova nesvakidašnja nesebičnost i ljudskost u vremenima nacionalne ostrašćenosti, verske netrpeljivosti i zastrašujućeg zveckanja oružja ukazuju ne samo na hrabrost i junaštvo već i na moralnu dimenziju ovog čina".

U inicijativi se, takođe, navodi da je Srđan svojim nesebičnim činom postao simbol dobrote, čovečnosti i požrtvovanja koje svako društvo treba da ceni kao najveće vrednosti.

Komisija za spomenike i nazive trgova i ulica na svojoj narednoj sednici razmatraće ovaj predlog.

(M. S. / Beonifo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dubrovacka-

    22. mart 2013 | 00:19

    neka mu je vecna slava ,decko Koji je zalozio svoj zivot ,da bi spasio svog sugradjanina .M

  • himne i pevaci

    22. mart 2013 | 06:19

    Kada u Srbiji bude vise Srdjana nego sada , tada dolaze bolji dani ! Srdjan je zvezda vodilja !!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA