I OPET NIKO NIJE KRIV: Kiša potopila pola Beograda!

U pojedinim delovima grada tokom jučerašnje kiše bilo je nemoguće preći preko "jezera" koja su nastala od zapušenih slivnika, a kako pričaju naši sugrađani, za tu avanturu korisniji bi im bili čamci

  • 4

Kiša koja je dobovala po prestonici do kasno u noć u pojedinim delovima grada napravila je omanja "jezera" koja je bilo nemoguće preći običnim automobilom.

Našoj redakciji se tokom jučerašnjeg i današnjeg dana javilo više desetina iznerviranih i zabrinutih čitalaca prijavljući da je u pojedinim ulicama potreban čamac, a ne automobil.

Konkretno, u Siminoj ulici nagomilana voda se nije slivala u slivnike koji su zapušeni, već se akumulirala u ogromne bare.

- Razumem ja da je od ovog vetra završilo dosta granja i koječega u slivnicima, ali ko će meni da popravlja auto posle ovog "plivanja" - pita se naša čitateljka.

Takođe, u Ulici savski nasip, u blizini buvljaka, obe kolovozne trake su bile pod vodom, tako da je bilo nemoguće proći ulicom.

- Ispred mene je prošao neki "terenac" Žandarmerije, koja je tu u blizini, pa sam iskoristio to što je malo rasterao vodu i prošao tik iza njega. Kako su ostali prošli, nemam pojma, s obzirom na to da je dubina bare na nekim mestima veća od visine točkova - rekao nam je jedan od sugrađana koga smo sreli na semaforu preko puta novobeogradskog buvljaka dok je čekao da se uključi na novi most.

U Beogradskom vodovodu i kanalizaciji tvrde da njihove ekipe rade na saniranju zagušenja i uklanjanju vode.

- Dеžurnе еkipе оbilаzе svа kritičnа mеstа, sаnirајu kvаrоvе i zаgušеnjа i uklаnjајu vоdu kаkо bi sе sаоbrаćај u vrеmе pоvеćаnih pаdаvinа оdviјао nеоmеtаnо. Dо krаtkоtrајnih prоblеmа mоžе dоći nakon obilnih plјuskova nа pojedinim lоkаciјаmа, а pо prеstаnku pаdаvinа svа vоdа sе еvаkuišе sistеmоm kišnе kаnаlizаciје. Slivnici i slivničkе vеzе sе u ulicаmа visоkе frеkvеntnоsti sаоbrаćаја, gdе pоstоје prоblеmi s pаrkirаnim vоzilimа, čistе i dаnju i nоću - rekli su nam.

Ipak, tokom jučerašnjeg dana, kako su nam objasnili, nije bilo prijava za Siminu ulicu.

- U Ulici savski nasip na Novom Beogradu ne postoji izgrađena kanalizaciona mreža. Preduzećima koja se nalaze na ovoj lokaciji savetovano je da se obrate nadležnim institucijama radi rešavanja ovog problema - objasnili su.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA