Izložba Olimpijskog parka „Elizabeta II“ u Delta Sitiju

U Delta Sitiju je predstavljena izložba Olimpijskog parka“Elizabeta II“, novog sportsko-poslovno-stambenog kompleksa, u kojem će ove godine biti održane Olimpijske i Paraolimpijske igre

  • 0

Izložba olimpijskog parka „Elizabeta II“ predstavljena je u Delta Sitiju. Izložena maketa predstavlja sportsko-poslovno-stambeni kompleks  u kojem će se ove godine održati Olimpijske i Paraolimpijske igre.

Majkl Devenport, britanski ambasador u Beogradu, svečano je otvorio izložbu i tom prilikom izrazio zadovoljstvo što je maketa Olimpijskog parka prvo predstavljena upravo Beograđanima.

„Izuzetno smo ponosni na sve što je tokom pripreme Olimpijskih igara učinjeno u Istočnom Londonu, pre svega jer su i građani, a ne samo sportisti dobili moderne i funkcionalne objekte“, istakao je Devenport.

Otvaranju je prisustvovala i gospođa Gorana Šepard iz kompanije AECOM, koja je i pripremila master plan Olimpijskog parka.

„Master plan je pripremljen mnogo pre kandidovanja projekta za Olimpijske igre. S obzirom da je plan odmah usvojen, smatram da smo već dosta doprineli uspešnoj realizaciji igara“, objasnila je Šepardova.

Londonski Olimpijski park „Elizabeta II“ jedan je od najvećih gradskih parkova izgrađenih u Evropi tokom poslednjih 150 godina. Kompleks obuhvata Olimpijsko selo i devet velikih sportskih borilišta. U njemu će biti održane 30. Olimpijske  i 14. Paraolimpijske igre.

Izložba makete Olimpijskog kompleksa  „Elizabeta II“ biće otvorena u Delta Sitiju do petka 10. februara, a zatim će obići još osam glavnih gradova država centralne i jugoistočne Evrope.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA