POTRAGA ZA NESTALIMA: Visok vodostaj i jake struje otežavaju posao roniocima

Šest čamaca žandarmerije i četiri tima ronilaca izaći će i danas na Savu u nameri da pokušaju da nađu I. F. (64) i M. A. (16), koji su u nedelju ispali iz čamca

  • 0

Šef Lučke kapetanije Branislav Milešić rekao je da potragu na Savi za I. F. (64) i maloletnim M. A. (16), koji su u nedelju ispali iz čamca, otežava visok vodostaj reke, jake struje koje nose razne predmete, panjeve.

On je naglasio da će potraga biti nastavljena i danas i da će na teren izaći šest čamaca žandarmerije i četiri tima ronilaca.

Milešić je dodao da je čamac još pod istragom i da će se tek posle ekspertize znati šta je bio uzrok njegovog potonuća.

- Čamac je pronađen 20-30 metara od obale potopljen, tako da ćemo tek posle istrage znati da li je došlo do sudara sa nekim panjem i da li je to dovelo do nesreće - rekao je Milešić.

On je rekao da su tog dana udari vetra bili 15 metara u sekundi u naletima, tako da je svaka vožnja te vrste čamcem bila nebezbedna.

Milešić je podsetio da sve lučke kapetanije prate jačinu vetra i da se plovidba velikih brodova obustavlja kada su udari vetra 20 do 25 metara u sekundi.

(Telegraf.rs / Tanjug, RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA