Gradske vlasti predložile mesta za ulične zabavljače

Programe mogu da izvode pojedinci, grupe i ansambli, pri čemu pojedinci mogu da nastupaju na svim potencijalnim lokacijama, a grupe do osam članova i ansambli sa najmanje devet članova mogu da nastupaju na trgovima i u parkovima

  • 2

Gradska uprava utvrdila je pravila o uslovima pod kojima će moći da se izvode kulturni i artistički programi na površinama javne namene u Beogradu.

Ovi programi mogu da se izvode u ograničenim vremenskim intervalima, bez nadoknade i upotrebe specijalno sagrađenih objekata, a odobrenje za njihovo izvođenje daje Sekretarijat za kulturu.

Grad Beograd je odredio i potencijalne lokacije za programe koje izvode ulični zabavljačiumetnici i artisti, koji čine sastavni deo ponude grada Beograda.

Programe mogu da izvode pojedinci, grupe i ansambli, pri čemu pojedinci mogu da nastupaju na svim potencijalnim lokacijama, a grupe do osam članova i ansambli sa najmanje devet članova mogu da nastupaju na trgovima, u parkovima i na drugim javnim zelenim površinama, kao i na Savskom i Dunavskom keju.

Dozvoljeni su vokalni i instrumentalni muzički programi, likovni programi – performansi i vizuelne prezentacije, kao i scenski programi – pantomima, igre, varijeti, lutke, lutke i senke, žongliranje, mađioničarske veštine (predstave (performansi) i demonstracije) bez standardne scenske opreme.

(Telegraf.rs / Izvor: Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    29. mart 2013 | 21:52

    taj deda ima tradiciju tu!

  • Mare

    29. mart 2013 | 00:24

    Kad bi mogli onog dedu sa frulom da uklone iz kneza, probi usi onim groznim zvukom cim krene lepo vreme :(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA