PROŠLA OPASNOST: Goreo gasovod kod Orlovače, plamen visok 40 metara! (FOTO) (VIDEO)

- Požar je ugašen i nema povređenih u tom akcidentu, ali će vatrogasne ekipe ostati na licu mesta još neko vreme kako bi kontrolisale situaciju - rekla je Sanja Žugić Vuksanović

  • 1

Na Ibarskoj magistrali, ka groblju Orlovača, oko 7.30 sati eksplodirao je gasovod, potvrdio je načelnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije Predrag Marić, i dodao da u eksploziji niko nije povređen.

- U blizini tunela "Straževica" na Petlovom brdu jutros je eksplodirao gasovod, a tom prilikom niko nije povređen - rekao je načelnik Vatrogasno-spasilačke uprave u sektoru MUP za vanredne situacije Goran Nikolić.

Plamen je bio visok oko 40 metara, ali nema opasnosti za stanovništvo jer su prve kuće udaljene kilometar od mesta eksplozije, dodao je on.

Načelnica Uprave za vanredne situacije Beograda Sanja Žugić Vuksanović rekla je da je požar ugašen i da nema povređenih u tom akcidentu.

Građane Petlovog brda i stanovnike okolnih naselja nešto posle sedam sati probudila je jaka buka, a ispostavilo se da je posledica zapaljenog gasovoda pored obilaznice koja spaja Železnik i Bubanj potok, a koja je trenutno zatvorena.

Prema informacijama koje imamo, ekipe "Srbijagasa" ponovo su uključile gasovod, a stanovništvo i kuće su bezbedni iako su, kako saznajemo, prozori na kućama na Petlovom brdu i Kijevu popucali od snažne detonacije.

U vatrogasnoj službi Beograda rečeno je da su sve ekipe na terenu i da je bio u pitanju veliki požar.

(S. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA