MRAK: Bez struje ostaje 60.000 Beograđana

Iz EDB poručuju da će bez električne energije ostati svi oni koji nisu izmirili dugovanja i nisu iskoristili mogućnost da dugove izmire u ratama

  • 4

Oko 60.000 građana Beograda koji tokom prošle godine nisu izmirili dugovanja za struju niti iskoristili mogućnost da svoj dug izmire u ratama, narednih dana moglo bi da ostane bez struje.

Kako su rekli u EDB, samo u Beogradu je 69.000 građana i oko 7.000 preduzeća dobilo obaveštenje da izmiri dugove za struju, ali je to učinilo tek njih oko 15 odsto.

- Do isteka roka odazvala su nam se 10.953 domaćinstva i njih 1.424 iz kategorije privrede. To je 12.377 neredovnih platiša koji su iskoristili šansu za otpis kamata i reprogram duga. Ostali mogu da očekuju isključenja od sledeće nedelje - poručuju iz EDB, prenosi dnevli list "24 sata".

Ovo znači da bi tokom naredne nedelje bez električne energije moglo da ostane oko 59.000 Beograđana.

U beogradskoj Elektrodistribuciji kažu da se još ne zna ko će biti isključen, ali da je sigurno da isključenja mogu da očekuju i oni koji za struju duguju desetak hiljada i oni čiji se dugovi mere milionima.

Na nivou Srbije, ukupan dug za struju iznosi oko 110 milijardi dinara. Kako je ranije najavljivano, EPS je očekivao da će u okviru ove akcije prikupiti oko 37 milijardi dinara od dužnika, a da će po osnovu kamata potrošačima biti otpisano oko šest milijardi dinara.

Rok za potpisivanje ugovora je istekao 31. marta. Potrošači koji su potpisali ugovor o reprogramu mogu da plate dug na tri rate, ali i da rastegnu otplatu na dve godine. Očekuje se da će EPS od potrošača koji su potpisali ugovor naplatiti 2,16 milijardi dinara. Takođe, očekuje se da će biti otpisano oko 550 miliona dinara po osnovu kamata na dugove iz prošle godine.

(M. S. / Izvor: 24sata.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dutch

    2. april 2013 | 13:14

    Narode cekajte ih sa puskom,nozevima... Nek prvo idu kod Zukorlica on duguje stotine miliona za struju,a ne smeju da mu iskljuce

  • Aleksandar KM

    2. april 2013 | 13:48

    Sto ne iskljuci te struju takozvanom Muftiji,sram da vas bude?

  • Txtr

    2. april 2013 | 15:07

    Da,da i muftiji struju,kad zna da prosi pi dijaspori za kao izgradnju dzamije a sve trpa u dzep nek i struju plati

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA