ZA ZDRAVO ŠKOLOVANJE: Nova akcija čišćenja osnovnih škola (FOTO)

U Osnovnoj školi "Svetozar Marković" promovisana je akcija čišćenja objekata savremenim mašinama, a promociji su, osim ministra Obradovića, prisustvovali i predstavnici Ministarstva zdravlja i kompanije "Unilever"

  • 1

Akcija čišćenja i poboljšavanja higijenskih uslova u školama "Sto posto čisto, sto posto očišćeno", u kojoj bi najpre trbebalo da učestvuje 70, a kasnije i sve srpske osnovne škole, počela je u beogradskoj Osnovnoj školi "Svetozar Marković".

Ova akcija sprovodiće se pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva zdravlja, u saradnji sa kompanijom "Unilever".

Ukazujući na značaj higijene i stvaranja zdravih navika kod dece, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Žarko Obradović podsetio je đake, za ovu priliku izvedene sa školskog časa, da im je škola druga kuća i da treba da vode računa o čistoći u svom okruženju.

- Specijalnim mašinama biće očišćeno 70 škola i nekoliko roditeljskih kuća za boravak mama i tata obolele dece, a sve osnovne škole u Srbiji, njih oko 1.250, dobiće materijal i sredstva za čišćenje i održavanje higijene - rekao je Obradović.

Promociji je prisustvovao zamenik predsednika UO "Unilever" Beograd Dan Lucian Rusu, pomoćnik ministra prosvete Ljubiša Antonijević, šef odseka za koordinaciju rada sanitarne inspekcije Ministarstva zdravlja Svetlana Mijatović, direktor OŠ "Svetozar Marković" Dragi Lukić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA