UPRAVA ADE: Ne kupajte se u Savskom jezeru do leta

- Visoke spoljne temperature vazduha mogu da prevare sugrađane, pa je tako ovih dana bilo pojedinačnih slučajeva kada su posetioci želeli da se "rashlade" u jezeru, dodvodeći sebe u opasnost - saopštava uprava JP "Ada Ciganlija"

  • 1

Uprava JP "Ada Ciganlija" apeluje na Beograđane da se uzdrže od kupanja u Savskom jezeru jer, bez obzira na visoku spoljnu temperaturu, temperatura vode je i dalje veoma niska a kupanje nije bezbedno.

Kako je saopštilo ovo javno preduzeće, tek kada srednja temperatura vode dostigne 22 stepena, kupanje u jezeru biće dozvoljeno, uz nadzor spasilačkih ekipa. Trenutno, temperatura vode ne prelazi 15 stepeni.

- Visoke spoljne temperature vazduha mogu da prevare sugrađane, pa je tako ovih dana bilo pojedinačnih slučajeva kada su posetioci želeli da se "rashlade" u jezeru, dodvodeći sebe u opasnost. Spasilačke službe JP "Ada Ciganlija" patroliraju oko jezera i upozoravaju kupače da ne ulaze u vodu - navodi se u saopštenju.

Posebnu opasnost u predsezoni, dodaje se u saopštenju, predstavlja i "neodgovorno ponašanje maturanata koji posle zvaničnog dela proslave mature uglavnom dolaze na Adu Ciganliju, gde pod dejstvom alkohola neretko ulaze u Savsko jezero". Sa ciljem sprečavanja ovakvih incidenata, JP "Ada Ciganlija", već petu godinu zaredom, sprovodi po beogradskim srednjim školama kampanju "Zaplivaj sigurno" kroz koju se maturanti informišu o pravilnom i bezbednom ponašanju na kupalištu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA