NESREĆA: Sudar dva voza kod Tošinog bunara, povređeno 22 putnika! (FOTO) (VIDEO)

Na krivini i ulasku u tunel kod železničke stanice u 13.36 sati sudarila su se dva putnička voza. U oba voza je bilo više od 200 putnika, na sreću nema poginulih

  • 0

Kod železničke stanice Tošin bunar na Novom Beogradu, kod ulaska u tunel, došlo je do sudara dva putnička voza.

Kako Telegraf saznaje, povređena su 22 putnika, među kojima ima i dece, ali na svu sreću poginulih nema. U oba voza je bilo više od 200 putnika.

Ozbljnije povrede ima samo kondukter, rekla je portparolka Urgentnog centra Zorica Marković.

Načelnica za vanredne situacije u Beogradu Sanja Vuksanović Žugić je rekla da se nesreća dogodila oko 13.36 sati kada je voz na liniji Beograd-Šid ostao u kvaru, a na njega je naleteo voz iz pravca Beograd-Subotica.

Kako je dodala, na sreću, nije izbio požar, što je u ovakvim situacijama čest slučaj.

Među povređenima, šest osoba ima "dublje povrede glave" i oni su prebačeni u Urgentni centar. Sedmoro povređenih ima ortopedske povrede i oni su prebačeni u KBC Zemun, kao i još jedna osoba sa povredom glave, a neki povređeni su prevezeni na ortopedsku bolnicu "Banjica".

Nesreća kod Tošinog bunara dogodila se u 13.36 minuta, kada je na krivini i ulasku u tunel kod železničke stanice došlo do sudara dva putnička voza od kojih je jedan saobraćao na relaciji Beograd-Šid, a drugi na liniji Beograd-Novi Sad.

Na licu mesta nalazi se 11 vatrogasnih kola, kao i šest ekipa Hitne pomoći i više policijskih ekipa, a tu je i osoblje Železnice Srbije koje trećim vozom, koristeći drugi kolosek u ovom tunelu, izvlači povređene na zemunsku stranu.

- Šest ekipa Hitne pomoći su sa obe strane tunela, a povređenima se pomoć ukazuje van tunela zbog povećane koncentracije ugljen-monoksida i slabe vidljivosti u tunelu - rekla je Nada Macura za Telegraf.

Ona je dodala da su svi povređeni bili u istom vagonu.

Predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić, koji je odmah došao na mesto sudara, rekao je Tanjugu da se nada efikasnoj istrazi o okolnostima pod kojima je došlo do sudara vozova.

Železnice Srbije su odlučile da puste u rad jedan kolosek u 15.30 sati, dok će drugi biti blokiran dok se ne završi uviđaj koji je u toku.

Generalni direktor "Železnica Srbije" Dragoljub Simonović formirao je posebnu komisiju da najhitnije utvrdi uzroke sudara.

- Komisija će sagledati sve tehničke elemente, pregledati dokumentaciju i prikupiti izjave od učesnika u železničkom saobraćaju koji su direktno bili uključeni u organizaciju saobraćaja na tom mestu - rekao je Tanjugu portparol "Železnica Srbije” Nenad Stanisavljević.

U Urgentni centar KCS primljeno je 13 povređenih putnika, među kojima i jedno petogodišnje dete, i kod svih se radi o lakšim povredama, saopšteno je iz te ustanove.

- Nakon završetka dijagnostike, najverovatnije da će većina biti otpuštena na kućno lečenje - rekao je šef dežurne ekipe Goran Kaljević.

(E.T. / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA