NOĆ MUZEJA: Zavirite u Novo groblje - muzej na otvorenom

Ulaznice u pretprodaji koštaće 400, a na dan manifestacije 450 dinara. Jedna karta važi za ulazak na jednu od 60 lokacija

  • 0

U okviru desete beogradske Noći muzeja, koja će biti održana 18. maja, svoja vrata će premijerno otvoriti Novo groblje, a posetioci će već tradicionalno moći da uživaju u Jugoslovenskoj kinoteci, Palati "Srbija" kao i u Kući kralja Petra.

Kako piše dnevni list "Blic", ulaznice u pretprodaji koštaće 400, a na dan manifestacije 450 dinara. Jedna karta važi za ulazak na jednu od 60 lokacija, među kojima će biti i Muzej nauke i tehnike, Muzej Nikole Tesle, Konak knjeginje Ljubice i PTT Muzej.

Prestonica je podeljena na sedam zona u okviru kojih posetioce učekuju priče o dvorovima i dinastijama, putevima naučnih otkrića, rođenju muzičke drame, značaju vojne muzike i brazilske umetnosti. Zanimljivo predavanje o beogradskom kitu iz 1953. godine pripremljeno je u galeriji "O3one", dok je izložba "120 godina javnog gradskog prevoza" organizovana u GSP "Beograd" u Ulici knjeginje Ljubice 29.

U novoj zgradi Jugoslovenske kinoteke biće prikazano nekoliko filmova iz ogromne kolekcije, kao i kinematografska oprema ali i prava "poslastica" - štap Čarlija Čaplina.

Sve detalje o ovoj kulturnoj manifestaciji možete pogledati OVDE.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA