SRAMOTA: Trudnicu ujeo pas, lekari je "šetali" od šaltera do šaltera! (FOTO)

Umesto da pacijentkinji daju antitetanus, lekari su M. J. iz Hitne pomoći poslali u Dom zdravlja, pa na Kliniku za infektivne bolesti i u Urgentni centar. Vakcinu primila 24 sata nakon ujeda!

  • 9

STRAŠNO! Trudnu Beograđanku M. J., koju je ujeo pas lutalica, lekari iz nekoliko medicinskih ustanova pustili su da se skoro 24 sata "šeta" od šaltera do šaltera, a da joj nisu dali vakcinu antitetanus!

- Šetala sam, pa sam u jednom trenutku sela na klupu da se odmorim. Odjednom, taj pas je skočio na mene i ujeo me ispod pazuha! Gospođa koja je u blizini prodavala voće jedva me je spasla! Mnogo me je bolelo, ali to i nije toliko važno, koliko to što sam se uplašila za bebu - kaže čitateljka Telegrafa.

Nakon incidenta koji se dogodio u naselju Voždovac, u blizini Visoke škole elektrotehnike i računarstva, ona je otišla u Hitnu pomoć.

- Suprug mi je kod kuće očistio ranu, a potom su me u Hitnoj pomoći previli. Odatle su me uputili u voždovački Dom zdravlja, gde je trebalo da primim antitetanus vakcinu - kaže M. J., i nastavlja:

- Tamo je počeo haos! Prvo mi je sestra na šalteru rekla da možda nije pametno da primim antitetanus zbog toga što sam u drugom stanju. Onda me je primila doktorka Vida Jovanović, koja je, verovali ili ne, vikala na mene! Pitala me: "Zašto su vas poslali kod mene, zašto Vas na infektivnu nisu uputili".

Našoj čitateljki doktorka je potom dala uput za Kliniku za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije.

- Tamo je tek bilo strašno. Prvo sam nekoliko sati čekala u prostoriji punoj bolesnih ljudi, a onda me je konačno primila neka doktorka i prvo što me je pitala bilo je: "Čiji pas vas je ujeo?" i "Hoćete li da tužite grad?". Konačno je uzela da me pregleda, fotografisala mi je ranu, ali mi je rekla da se radi samo o površinskoj rani - kaže M. J. i pokazuje nam fotografiju, napravljenu neposredno nakon ujeda.

Nju su zatim uputili u Urgentni centar, gde ju je primio dr Stefan Korica.

- I on mi je rekao da je reč samo o površinskoj rani. Previli su mi to i ponovo me uputili u Dom zdravlja. Pošto je već bilo kasno, narednog dana sam otišla u Dom zdravlja Voždovac. Srećom, tamo je bila druga doktorka, koja se čudila kako to da mi odmah nisu dali vakcinu. Nikom nije jasno kako su me pustili da čitav dan budem bez vakcine - žali nam se čitateljka.

Prema njenim rečima, dodatni problem je u tome što joj je konstatovana "površinska ogrebotina", a zapravo se radi o ozbiljnom ujedu, o čemu govori i činjenica da ona već nekoliko dana svakodnevno ide na previjanje.

Kada smo u Domu zdravlja Voždovac pokušali da saznamo šta se dogodilo u ordinaciji dr Jovanović, u Pravnoj službi su nam rekli sledeće:

- Koleginica koja se bavi zaštitom prava pacijenata nije tu, a naše radno vreme je do 13.30. Probajte sutra!

Jedina služba za koju naša čitateljka ima reči hvale jeste Veterina Beograd.

- Oni su odmah izašli na lice mesta, zvali su me da mi kažu da ga traže, ali da ne mogu da ga nađu. Zvali su me i narednog dana da mi kažu da su nastavili potragu - dodaje naša čitateljka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • e moj Beograde

    8. maj 2013 | 15:35

    Svaka cast ljudima zaposlenim u veterini. Medicinskim radnicima iz ovog clanka zelim da im porodice lece isti takvi lekari. Toliko.

  • Milena

    8. maj 2013 | 15:35

    Zašto me ovo ne čudi?! Užas

  • zoka

    8. maj 2013 | 16:09

    Ne cudi me uopste od nasih lekara. Da im je dala mito primili bi je odmah.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA