Predavanje o zaštiti od krpelja i komaraca na Adi Ciganliji

Posetioci štanda Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju moći će u prirodnoj laboratoriji da posmatraju krpelje pod mikroskopom, saznaju sve o merama koje treba preduzeti u domaćinstvima i nauče kako se pravilno koriste sredstva protiv krpelja i komaraca

  • 0

Sekretarijat za zaštitu životne sredine i Zavod za biocide i medicinsku ekologiju organizovaće u petak, 10. maja, na Adi Ciganliji, akciju tokom koje će građane upoznati sa načinima zaštite od krpelja i komaraca.

Posetioci koji dođu na štand Zavoda moći će u prirodnoj laboratoriji da posmatraju krpelje pod mikroskopom, saznaju o merama koje treba preduzeti u domaćinstvima i nauče kako se pravilno koriste sredstva protiv krpelja i komaraca.

Na štandu će, kako se navodi na sajtu Gradske uprave, biti održani i časovi deci školskog uzrasta, a Zavod će predstaviti i način primene programa suzbijanja komaraca i krpelja.

Štand Zavoda za biocide biće smešten kod restorana "Jezero" od 10 do 13 sati.

Zavod za biocide i medicinsku ekologiju i Sekretarijat za zaštitu životne sredine od januara redovno obavljaju monitoring, kontrolu i suzbijanje krpelja i komaraca, a u zavisnosti od vremenskih prilika, spoljašnje temperature i vlažnosti vazduha.

Na osnovu rezultata monitoringa, brojnost krpelja je očekivana, kao i stepen njihove zaraženosti, a najviše krpelja bilo je u Bojčinskoj i Lipovačkoj šumi, Topčideru i Košutnjaku, pa je vršeno njihovo suzbijanje pred prvomajske praznike.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA