ŽIVOTINJE UŽIVO: Kamere u zoološkom vrtu, prenos 24 sata

- Kamere će uvek biti postavljane u prostorima sa najatraktivnijim sadržajima, pa će tako ljubitelji, ali i stručnjaci, jednim klikom moći da posmatraju kako na svet dolaze mladunci, kako ih roditelji hrane, ali i vaspitavaju - kaže direktor Beo zoo-vrta Vuk Bojović

  • 1

Na nekoliko lokacija unutar beogradskog "Vrta dobre nade" postavljene su kamere, a svi zainteresovani atmosferu uživo mogu da prate na sajtu beozoovrt.izlog.org.

- Za sada je posetiocima sajta dostupno šest prenosa, a kamere su postavljene u kavezima belih lavova, foka, konja, lama, orlova i kengura. Trenutno je sve u eksperimentalnoj fazi, a od sledeće nedelje ovaj projekat će u potpunosti zaživeti. U pitanju je najmoderniji sistem, sa opremom visokog kvaliteta, a kamere će moći da "šetaju", tako da će se sadržaj konstantno menjati i širiti. Posetioci će tako moći da vide različite vrste životinja i da ih 24 sata prate onlajn - kaže za dnevni list "24 sata" diplomirani inženjer Kosta Manojlović.

Dovoljno je da posetioci sajta uđu u particiju životinje - pogled uživo i samo klikom miša odaberu prostor i životinje koje žele da posmatraju. Zoološki vrt trenutno raspolaže sa najkvalitetnijim video-sistemom koji čini 31 kamera, a unutar Upravne zgrade se nalaze i monitori putem kojih zaposleni brinu o bezbednosti životinja.

- Sigurno je da će kamere biti instalirane i u prostoru orlova bradana i beloglavih supova. Taj trenutak smo odložili jer ženke trenutno leže na jajima, pa ne želimo da ih uznemiravamo. Kamere će uvek biti postavljane u prostorima sa najatraktivnijim sadržajima, pa će tako ljubitelji, ali i stručnjaci, jednim klikom moći da posmatraju kako na svet dolaze mladunci, kako ih roditelji hrane, ali i vaspitavaju - kaže direktor Beo zoo-vrta Vuk Bojović, napominjući da će u pojedinim prostorima biti postavljena i specijalna rasveta kako bi ljubitelji mogli svoje omiljene životinje da gledaju i noću.

(Telegraf.rs / Izvor: 24 sata)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nena

    14. maj 2013 | 16:03

    Super :) Postavite kameru kod majmuna,oni su zanimljivi :-D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA