GSP NA STAKLENIM NOGAMA: Budžet tanji za 11 milijardi!

Računi GSP "Beograd" i privatnih prevoznika ukupno će biti tanji za bezmalo 11 milijardi u odnosu na lane. Osim zbog umanjenih budžetskih sredstava, prevoz trpi i zbog loše naplate

  • 7

Gradski prevoz u Beogradu je na staklenim nogama, a to potvrđuju sve veće gužve u vozilima koja su takođe proređena, pišu "Večernje novosti".

Prema pisanju, Grad je ove godine drastično smanjio subvencije za javni prevoz.

Računi GSP "Beograd" i privatnih prevoznika ukupno će biti tanji za 11 milijardi u odnosu na lane. Osim zbog umanjenih budžetskih sredstava, prevoz trpi i zbog loše napalate.

O veoma teškom položaju GSP uz koji od ranije ide epitet gubitaša, priča se godinama. Ali ni privatni prevoznici čija vozila čine trećinu voznog parka koji uz GSP svakodnevno prevozi Beograđane, nisu zadovoljni. I to bez obzira na to što ih Grad plaća po pređenom kilometru, pa naplata karata na njih ne utiče direktno.

- Imamo ugovor po kome ono što se ne plati kao realna cena, subvencioniše Grad. Ipak, neplaćanje karata je veliki problem. Kontrola već deset godina nije na nivou na kojem treba da bude - kaže Drago Tošić iz "Beobusa".

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ghi

    16. maj 2013 | 13:44

    @vlada pa vidis nama trebaju tih 200 novih autobusa, a treba nam i vise!! A Vi koji niste iz Bgda nemojte da brinete o nama!! A Bgd placa sam svoje racune nebrini!!!

  • vlada

    16. maj 2013 | 12:48

    Vazno da su kupilo 200autobusa i da mi iz ostatka Srbije placamo te rate. Muka mi je vise od svega i voleo bi da ostane samo beogradski pasaluk barem da mi ne bude krivo

  • MilanCh

    17. maj 2013 | 09:36

    Budimo realni, ako ne budemo placali prevoz, ne mozemo ocekivati bilo kakav boljitak. I ovo do sada je bilo sve zahvaljujuci gradonacelniku koji se svojski trudi da omoguci sto bolji i kvalitetniji prevoz u gradu. Bravo za njega, ua za sve koji ne placaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA