BRAVO: Kontrolori zaustavili pljačkaša trafike na Voždovcu

- Radili smo svoj posao uobičajeno i čekali sledeće vozilo kako bismo nastavili da pregledamo karte. Čuo sam zapomaganje žene, koja je vikala: "Zaustavite lopova, pomozite mi!" Tek kada je protrčao pored nas sa kesom u ruci shvatio sam da je u pitanju pljačka - kaže jedan od Bus Plus kontrolora Ivan T.

  • 6

Kontrolori Bus Plusa, Ivan T. (25) i Nikolaj V. (22) sprečili su pljačkaša jedne od trafika u naselju Šumice da pobegne sa plenom i predali ga policiji.

Kako Telegraf saznaje, incident se dogodio oko 13.30 časova dok su dvojica kontrolora na stajalištu "Šumice" čekala autobus. Nedaleko od njih dvojice dogodila se pljačka, u kojoj je nepoznati muškarac radnici sa trafike oteo sav novac  i počeo da beži.

Kontrolori su ga zaustavili u ulazu obližnje zgrade i zadržali do dolaska policije.

- Radili smo svoj posao uobičajeno i čekali sledeće vozilo kako bismo nastavili da pregledamo karte. Čuo sam zapomaganje žene, koja je vikala: "Zaustavite lopova, pomozite mi!" Tek kada je protrčao pored nas sa kesom u ruci shvatio sam da je u pitanju pljačka. Bez razmišljanja sam potrčao za njim i uspeo da ga zaustavim u ulazu jedne zgrade - kaže Ivan T, dodajući da je ubrzo stigao i kolega Nikolaj koji mu je pomogao da zadrže lopova.

Ubrzo je stigla i interventa policija koja je privela muškarca i vratila novac radnici trafike.

- Zahvaljivala nam se i policija na hrabrosti i saradanji. Drago mi je da sam pomogao i opet bih učinio isto. Kontrolori su svakodnevno svedoci različitih situacija, ali ovako nešto još nismo doživeli. Uvek smo tu da pomognemo sugrađanima koji se nađu u nevolji. Pomagali smo putnicima u različitim situacijama, pozivali Hitnu pomoć kada im je loše, vraćali im izgubljne stvari iz prevoza, pozivali teksi trudnicama kojima je bilo loše... - kaže drugi kontrolor Nikolaj V.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rogata veverica

    16. maj 2013 | 18:06

    Pa dobro, nadam se da bi svaki normalan čovek uradio nešto slično, ali ko će da zaustavi pljačkaše iz bus plus-a?

  • iPhone

    16. maj 2013 | 18:08

    Eto ga način kako da troše višak energije, umesto da tuku ljude!

  • Mustra Bačka

    16. maj 2013 | 22:16

    Svaka čast momci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA