ZAHVALJUJUĆI BEOGRAĐANIMA: Deca idu na more!

Uz martovsku uplatnicu "Infostana" 8.632 Beograđana i 23 firme uplatili su donaciju za oporavak dece korisnika narodnih kuhinja. Akcijom je sakupljeno 3.703.889,87 dinara, zahvaljujući čemu će deca ići na desetodnevni odmor u Baošiće

  • 2

Crveni krst Srbije zahvalio se građanima Beograda koji su uz martovsku uplatnicu "Infostana" uplatili donaciju za oporavak dece korisnika narodnih kuhinja i đake pešake.

Do 21. maja pozivu Crvenog krsta se odazvalo 8.632 Beograđana i 23 firme i preduzeća, a ukupno je prikupljeno 3.703.889,87 dinara, navodi se u saopštenju.

Najmanja uplata je iznosila je devet dinara, a najveća 20.000 dinara, dok je "Poštanska štedionica" oslobodila provizije sve uplate građana za ovu namenu.

Od ovih sredstava, na moru će boraviti deca korisnici narodnih kuhinja iz Vladičinog Hana, Leskovca, Tutina i Novog Pazara i đaci pešaci iz Babušnice i Bele Palanke.

Deca će na more ići od 26. juna do 24. jula, u tri smene od po deset dana, navodi Crveni krst, dodavši da deca koja se upućuju na oporavak na more su uzrasta od 7 do 14 godina.

Tokom desetodnevnog boravka u odmaralištu Crvenog krsta Srbije u Baošićima deca će imati četiri obroka dnevno, a sa njima će sve vreme boravka biti i edukovani mladi volonteri Crvenog krsta.

O deci će brinuti lekar pedijatar, instruktor plivanja, spasioci na vodi i zaposleni Crvenog krsta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA