Dodeljen "Beogradski pobednik"

Privredna komora Beograda u Narodnom pozorištu dodelila je godišnje nagrade "Beogradski pobednik", a titulu najuspešnijeg poslovnog čoveka 2012. godine poneo je Miroljub Aleksić, osnivač i vlasnik kompanije “Alco grupa”

  • 0

Privredna komora Beograda večeras je u Narodnom pozorištu dodelila godišnje nagrade "Beogradski pobednik", a čast da ponese ovu titulu pripala je onima koji su svojim radom ostvarili nadprosečne rezultate u privređivanju, razvoju i napretku naše privrede dok je titulu najuspešnijeg poslovnog čoveka 2012. godine poneo Miroljub Aleksić, osnivač i vlasnik kompanije “Alco grupa”.

Prisutnima se najpre obratio predsednik Privredne komore Beograda, Milan Janković.

- Sa nama su večeras pobednici u javnom, društvenom i političkom životu. Ljudi koji su kreirali inovacije, koji su krčili put tamo gde je postojala najveća konkurencija - rekao je Janković i dodao da je ovo prelomna godina za našu zemlju ali da je Srbija pobednik i da bi narod tako trebalo da se oseća.

Godišnja nagrada Privredne komore Beograda za razvoj i unapređenje delatnosti u kojoj je radio i nagrada za životno delo pripala je Miodragu Babiću, osnivaču i vlasniku kompanije "BNM International".

- Nakon završetka Tehnološkog fakulteta u Beogradu otišao sam u Vršac gde sam se zaposlio u "Hemofarmu" o kome u tom trenutku nisam mnogo znao. Tada sam shvatio da mogu da budem uspešan - kaže Babić.

Među kompanijama koje su osvojile nagradu su i "Maja promet", "Zoo vrt grada Beograda", "Auto Čačak", JKP "Pogrebne usluge", "Alma Quattro", "Food land", "Procredit banka", "Asseco see", "Delta generali osiguranje" i JP "Elektromreža Srbije".

Godišnja nagrada Privredne komore Beograda "Plaketa", za doprinos i unapređenje poslovanja delatnosti kojoj pripadaju dodeljena je Fondaciji "Konrad Adenauer" u Srbiji kao i timu Pravnog fakulteta u Beogradu.

Nagrada za posebne zasluge za razvoj, unapređenje i međunarodnu saradnju dodeljena je Dušku Kneževiću, osnivaču i predsedniku "Atlas grupe".

- Moja sudbina je vezana za Beograd. Ovde sam se obrazovao a kasnije nastavio i poslovnu karijeru - rekao je Knežević primajući nagradu. On je dodao da se nada da će Beograd ponovo postati centar jugoistočne Evrope.

Nagradu "Poslovni čovek godine", za ostvarene rezultate u privređivanju u 2012. godini, dodeljena je Miroljubu Aleksiću, osnivaču i vlasniku kompanije "Alco grupa".

- Nadam se da će u narednom periodu nadležni u državi sprovesti neophodne reforme kako naša zemlja ne bi zapala u teško stanje u kome su se, usled ekonomske krize, našle druge zemlje poput Grčke i Italije. Ukoliko do tih reformi dođe, investitori će želeti da ulažu u Srbiju - rekao je Aleksić zahvalivši se svojoj porodici ali i zaposlenima u svom preduzeću na trudu koji su uložili kako bi postigli značajne rezultate.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA