ŠKOLARCI, PAŽNJA: Besplatne škole sporta i umetnosti u Beogradu

Plivajte, igrajte tenis ili neki od kolektivnih sportova, a ako niste ljubitelji sporta, priključite se nekoj od slikarskih ili muzičkih radionica. Svi programi su besplatni i traju do kraja raspusta

  • 0
DECA NA OLIMPIJADI Foto: Tanjug

Beogradski školarci moći će, do kraja raspusta, da pohađaju besplatne škole plivanja, tenisa, odbojke, košarke, fudbala i rukometa, radionice slikarstva ili školu grafike ili da nauče da prave bespilotne letelice.

Kako je objasnio gradski sekretar za sport i omladinu Aca Kovačević, to telo će ovog leta finansirati više od stotinu sportskih sadržaja u organizaciji 61 sportske organizacije na teritoriji svih 17 beogradskih opština.

On je prezicirao da će većina programa biti realizovana u 15 beogradskih sportskih centara, kao i na Adi Ciganliji, Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja i Zavodu za sport i medicinu sporta.

- Kao i svake godine, u ponudi će se naći i sportsko-rekreativni kampovi za mlađi školski uzrast, škole plivanja i vaterpola u realizaciji sportsko-rekreativnih centara i klubova, škole tenisa, organizovanih škola sportova sa loptom i turnira, škole skijanja na vodi, jahanja, kao i različite vrste programa za osobe sa invaliditetom. Na osnovu analize predloženih programa planirano je da bude obuhvaćeno oko 30.000 beogradskih učenika sa više od 15.000 sati angažovanosti - ukazao je Kovačević.

PLIVANJE

On je podsetio da će, uporedo sa sportsko-rekreativnim programima, tokom letnjeg raspusta 12 sportskih centara ("Tašmajdan", "Banjica", "Vračar", GCFK, "Košutnjak", "Novi Beograd", "Pinki", "Zvezdara", "Gale Muškatirović", "Mladenovac", "Obrenovac", "Lazarevac – Kolubara" ), a u saradnji sa Sekretarijatom za sport i omladinu, omogućiti jedan besplatni dan u sedmici (sreda) za sve učenike beogradskih osnovnih i srednjih škola.

Škole plivanja i usavršavanje tehnike plivanja organizuju: SRC "Tašmajdan", JPSC "Novi Beograd" (11. april), Gradski centar za fizičku kulturu, Ustanova za vršenje javne službe u oblasti fizičke kulture SRC "Ljubomir Ivanović Gedža", Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Centar za fizičku kulturu Vračar, SRC "Milan Gale Muškatirović", SC "Olimp – Zvezdara", "Vizura sport", Savez za rekreaciju i fitnes Beograda, Vaterpolo klub "Partizan", Plivački klub "Nun", Vaterpolo klub za dame "Taš 2000", Udruženje za sport učenika sa posebnim potrebama.

Škole vaterpola biće organizovane u SRC "Tašmajdan", u okviru Centra za fizičku kulturu "Vračar", KSC "Pinki Zemun", JPSC "Novi Beograd", JP "Ada ciganlija", Vaterpolo klubu za dame "Taš 2000" i VK "Stari grad".

Poseban program zabave za najmlađe biće "Akvadrom – zabava na vodi" u Sportskom centru "11. april", kao i "Hidrobik – pilates sa plivanjem" u SC "Olimp" na Zvezdari.

TENIS

Škole tenisa biće u SRC "Ljubomir Ivanović Gedža", Sportskom savezu "Sopot", "Partizan – Žarkovo", Teniskom savezu Beograda i Teniskom centru "Master". Škole jahanja organizovaće konjički klubovi "Beograd", "Bojčin" i "Stremen".

KOLEKTIVNI SPORTOVI

Škole odbojke, košarke, fudbala i rukometa biće na raspolaganju zainteresovanim učenicima u Sportskom preduzeću "Torvel" (odbojka, košarka), JPSC "Olimp – Zvezdara" (košarka, odbojka, odbojka na pesku, mali fudbal), Sportskom savezu "Zvezdara" (odbojka, košarka), SRC "Ljubomir Ivanović Gedža" (odbojka, košarka), Centru za fizičku kulturu "Vračar" (košarka, mali fudbal, rukomet, mini-rukomet), "Partizan Žarkovo" (odbojka, košarka, mali fudbal), Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja (mali fudbal), Sportskom savezu "Sopot" (košarka, odbojka, odbojka na pesku, mali fudbal), OFK "Crvenka" (fudbal), FK "Lepušnica" (fudbal), KK "Beko" (košarka), OK "Begaljica" (odbojka na pesku), OK "Sterija" (odbojka), Klubu za mali fudbal "Fontana".

Između ostalih, biće organizovane škole borilačkih sportova, šaha, stonog tenisa, atletike, hokeja na travi, jedrenja, raftinga, skijanje na vodi, penjanje, škola biciklizma, orijentiringa i badmintona.

U okviru sportsko-rekreativnih programa, Sportsko-rekreativni centar "Pionirski grad", Preduzeće za organizovanje sportskih i rekreativnih aktivnosti "Zvezda Siti Oaza", Gradski centar za fizičku kulturu i JPSKC "Obrenovac" organzovaće letnje kampove sa raznovrsnim sportsko-rekreativnim i kreativnim programima.

EDUKACIJA I UMETNOST

Prijatelji dece Beograda organizuju programe za nadarenu decu, kao što je radionica slikarstva – ulje na platnu ili škola grafike i ekslibrisa. Mladi istraživači Beograda organizuju ekološku akciju za Veliko ratno ostrvo, a Udruženje slepih i slabovidih Srbije "Beli štap" realizuje "Paletu različitosti". Nevladina organizacija "Lenon" tradicionalno će prirediti "Malu letnju školu rokenrola", a Aeromodelarski klub "Modelar" program "Primena kompozitnih materijala u izradi bespilotnih letelica".

Sve detaljne informacije u vezi s programima, načinom prijavljivanja, mestom i satnicom mogu se videti OVDE.

(Telegraf.rs / Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA