Uskoro do Pančeva vozom 160 na sat!

Projekat se izvodi iz ruskog kredita, a radovi na deonici do Pančeva počinju u oktobru

  • 12

Direktori „Železnica Srbije" i „Ruskih državnih železnica Internešnal", Dragoljub Simonović i Sergej Pavlov, potpisali su u petak prvi aneks ugovora o modernizaciji pruga iz ruskog kredita za deonicu od Pančevačkog mosta do stanice "Pančevo - glavna".

Vrednost posla je oko 60 miliona evra, a planirano je da radovi počnu sredinom oktobra.

Iz dela ruskog kredita biće izgrađen i elektrificiran drugi železnički kolosek na pančevačkoj pruzi u dužini od oko 15 kilometara za brzine od 160 kilometara na sat. Ovaj projekat obuhvata i rekonstrukciju postojećeg koloseka i stanice Krnjača, Ovča, Pančevački most, Krnjača most i Sebeš, uključujući i most preko reke Tamiš...

Nakon potpisivanja aneksa, sledi završetak eksproprijacije na budućoj trasi nove pruge, dobijanje građevinske dozvole, raspisivanje tendera i izbor izvođača radova. Predviđeni rok za završetak radova je 824 dana.

Sledeći aneks osnovnog ugovora biće potpisan početkom avgusta i njime će biti obuhvaćen remont deonica na Koridoru 10: Ruma - Golubinci, Sopot Kosmajski - Kovačevac i Mala Krsna - Velika Plana.

(Telegraf.rs/ Izvor: "Večernje novosti")

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tamara

    16. jun 2013 | 15:53

    Vlado,to ti je verovatno tata kupio Audi,da vozis 200,ali ti nije kupio i jos jedan zivot!

  • zozza

    16. jun 2013 | 15:03

    Ne moze da stigne da razvije 160kmh za 15 km, jer mora i da koci, naivno...ako ce takva pruga da se napravi izmedhu Subotice i Nisa, onda pricamo ozbiljno.

  • Mladen

    16. jun 2013 | 15:19

    Zvuči neracionalno 160 km/h . Pruga dugačka 15 km , s usputnim stanicama ,pa gde će to voz uspeti da razvije takvu brzinu ? Jedino da promaši Pančevo i zaustavi se u Vršcu ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA