Spasioci na Adi spasli dve devojke od davljenja!

J. B. (17) iz Begaljice D. A. (18) Leštana spasioci na Savskom jezeru spasli su od davljenja, jer su se kupale u delu u kom ono nije dozvoljeno i to na oko 20 metera od obale

  • 8

Na Adi Ciganliji tokom popodneva došlo je do incidenta u kome su umalo nastradale dve devojke, ali su ih dežurni spasioci JP "Ada Ciganlija" spasli od davljenja, saopšteno je iz tog preduzeća.

Devojke su se, kako je navedno u saopštenju, kupale u delu Savskog jezera u kojem kupanje nije dozvoljeno i to na oko 20 metera od obale, a spasioci su ih izvukli na obalu i spasli davljenja.

Reč je o J. B., koja ima 17 godina iz Begaljice, i D. A., koja ima 18 godina iz Leštana, a incident se dogodio nešto posle 17 sati.

One su na kupalištu bile u društvu dva prijatelja i iako ih je spasilac više puta opomenuo da izađu iz vode, nisu ga poslušale, iako su obe neplivači, stoji u saopštenju.

"Samo izuzetnom prisebnošću i profesionalnošću spasilačke službe i lekara Hitne pomoći izbegnuta je velika tragedija", navedeno je u saopštenju.

Nakon što su spasioci izvukli devojke na obalu, intervenisala je i ekipa Hitne pomoći, a spasilačkoj službi pomogao je jedan od dvojice mladića u čijem društvu su bile devojke, jer je tokom intervencije ostao priseban.

Iz JP "Ada Ciganlija" ponovo apeluju na sve posetioce da se ponašaju odgovorno na kupalištu.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beast from the East

    19. jun 2013 | 20:59

    Brate mili, deo koji nije predvidjen za plivanje. Obe neplivaci, spasioci vise puta opomenuli. Pa sta ti vise treba od znakova da ti kazu da ce nesto lose da se desi? Strasno

  • Khm

    19. jun 2013 | 20:14

    Nije mi jasno zasto ne dozvole svuda kuoanje na toj barustini i lepo je obezbede

  • gaga67

    19. jun 2013 | 21:25

    E mora da si neki coban kad pricas da je Ada barustins ovo je cvet Beograda.A ove cobanke iz okoline mogle bi prvo u skolu plivanja.Imale su srece dans.Svako ko kaze da je Ada losa nek se i dalje kupa u lavoru ili koriti ,vtato te se obcama i smrdite tamo odakle ste!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA