ADRENALIN I ISKUSTVO: Zoltan Dani u žiriju "Red Bull" Flugtaga na Adi Ciganliji

Osim čuvenog pilota, najbolju ručno izrađenu letelicu biraće i Ivana Španović, Aleksandar Aleksić, Bogdan Obradović, Galeb Nikačević, Zoran Modli, Dušan Borković i Iva Štrljić

  • 1

Pukovnik Vojske Jugoslavije, koji je 1999. godine oborio čuveni "nevidiljivi" F-117 avion NATO snaga, Zoltan Dani jedan je od članova žirija na takmičenju "Red Bull Flugtag", koje će se održati na Adi Ciganliji, u subotu, 22. juna.

Trideset i sedam unikatnih, ručno izrađenih, letelica spremno je za "Red Bull" Dan letenja. Kako su saopštili organizatori, timovi su odabrali muziku uz koju će izvoditi svoje tačke na rampi pre poletanja, a slike kostima u kojima će nastupati počinju da se pojavljuju na internetu.

Takmičare će ocenjivati stručni žiri, u kom su, osim proslavljenog srpskog pilota, i atletičarka Ivana Španović, kajakaš Aleksandar Aleksić, teniski trener Bogdan Obradović, voditelj Galeb Nikačević, pilot i voditelj Zoran Modli, automobilista Dušan Borković i glumica Iva Štrljić.

Pilot i radijski voditelj Zoran Modili, koji je učestvovao i u selekciji skica, u okviru prve faze "Red Bull" Flugtaga, kaže da na Adi u subotu očekuje spektakl.

- Od pilota očekujem da pokažu hrabrost, a od članova posada kreativne nastupe i naravno da budu dobar vetar u leđa svojim letelicama. Timovi će pored nas, članova žirija, morati da oduševe i publiku. Video sam skice letelica i ima nekoliko projekata koji imaju odličnu aerodinamiku, pa postoji velika šansa da na Adi Ciganliji bude oboren rekrod u daljinskom letu - smatra Modli.

Sa druge strane, atletičarka Ivana Španović otkriva da se boji visine, pa i letenja, i da će joj zbog toga adrenalin u sudijskoj stolici jednako raditi kao i takmičarima na rampi.

- Pratila sam takmičare još od aplikacione faze, preko skica, pa sve do konačnog izgleda letelica. Zaista su sjajni. Potrebna je velika kreativnost, kao i funkcionalnost letelice da bi izvedeni skok uspeo. Divim se svim timovima i verujem da će ih publika nagraditi za sav trud - kaže Španovićeva.

Takmičenje počinje u subotu, 22. juna, u 15 časova, a ulaz je besplatan. Zbog velikog broja posetilaca koji se očekuje i ograničenog broja parking mesta, organizatori apeluju na građane da na Savsko jezero dođu javnim gradskim prevozom ili biciklama.

Rampa će biti postavljena na početku Ade u neposrednoj blizini veslačkog tornja, a najbolji pogled gledaoci će imati sa plaže.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA