Više stotina gledalaca na prvom edukativnom TEDx-u

Zahvaljujući live stream prenosu, gledaoci u regionu mogli su da čuju nove ideje o učenju matematike, kako muzičke numere leče gojaznost i dijabetes, kako dizajnirati umetničke proizvode i još mnogo zanimljivih tema

  • 0

Više stotina ljudi pratilo je danas prvi edukativni TEDx u regionu, koji se održao u kompaniji LINK group u Beogradu. Zahvaljujući live stream prenosu koji je obezbedila ITAcademy događaj su od svojih kuća pratili mnogi iz zemalja u okruženju, ali i šire.

Oni koji su pak uspeli sebi da obezbede lično prisustvo na konferenciji TEDxZemunED imali su priliku da uživaju u sjajnoj atmosferi i druženju, te da upoznaju mnoge nove TEDx-ovce i steknu nova prijateljstva. Fotografije posetilaca u neobičnom TEDx ramu, kao i one sa "Bio sam ovde" znakom šerovane su po društvenim mrežama još pre zvaničnog početka TEDx-a.

Velimir Dedić je već na samom početku iznenadio slušaoce svojim originalnim tumačenjem učenja matematike, te skretanjem pažnje na to koliko su u stvari dobro znanje i razumevanje ove  prirodne nauke važni za lični uspeh pojedinaca, ali i celog društva, te koje se sve savremene tehnologije e-učenja mogu pomoći u tome.

Predstavnice Remake festivala pokazale su učesnicima kako svako od nas, a ne samo umetnici i oni koji se profesionalno time bave, mogu da dizajniraju i prave brojne zanimljive i kreativne umetničke proizvode.

Branislav Maričić pozvao je učesnike da gledaju na svoj mozak kao na jedan "super kompjuter" i da počnu da koriste njegove neograničene mogućnosti učenja i pamćenja. On je demonstrirao kako se samo uz pomoć jednostavnog korišćenja štapića ili olovke, može čitati i do 20% brže nego inače.

- Ne volim školu zato što volim da učim - uzviknuo je na početku svog govora Nikola Jovanović.

- Decu treba da učimo da budu otporni na sistem, kako ne bi postali deo njega. Razvijanje kritičkog razmišljanja je ključno, a samopouzdanje je ono što nas "vozi" čak do svemira - istakao je Jovanović.

Predrag Mitrović i Aleksandra Paladin puštali su zadivljenim slušaocima neke zanimljive muzičke numere koje efektno mogu da leče gojaznost, visok krvni pritisak, šećernu bolest i slično.

Ovo su samo neki od zanimljivih predavanja koja su slušaoci i gledaoci prvog edukativnog TEDx-a u Srbiji mogli da vide.

Događaj je zatvorio kreativnim i neobičnim nastupom Marko Moračić, koji je čak odsvirao jednu muzičku numeru i izazvao potpuno oduševljenje među publikom, koja je spontano počela da peva i tapše. On je u stvari hteo da kaže da su ga od malih nogu u školi učili da nije dovoljno dobar u muzici, da nema sluha i slično, ali nikome nije palo na pamet da ga nauči kako da postane bolji. Na kraju je sam uspeo to da postigne.

- Zamislite roditelje koji svom jednogodišnjem detetu kažu da odustane od pokušaja da nauči da hoda, jer očigledno on nije dovoljno dobar za to - slikovito je poentirao Moračić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA