BUDIMO HUMANI: Pomozimo malom Nikoli (2) da ozdravi! (VIDEO)

Dvadesetdvomesečnom Nikoli Topaloviću koji boluje od smrtonosne bolesti Spinalne distrofije ili odumiranja mišića potrebna je operacija koja košta 10.000 dolara

  • 7

Dvadesetdvomesečnom Nikoli Topaloviću je potrebna operacija koja košta 10.000 dolara, iznos koji je njegovoj porodici nedostižan pošto niko neće da ih pomogne.

Nikola Topalović boluje od smrtonosne bolesti Spinalne distrofije ili odumiranja mišića. Lečenje matičnim ćelijama koje je neophono kako bi Nikola preživeo izvodi se u Ukrajini, međutim, zahvat na klinici u Kijevu košta 10 hiljada dolara.

Nikola Topalović, sedmog avgusta trebalo bi da napuni dve godine, umesto planiranja rođendana njegovi roditelji vode bitku s vremenom, kako bi mu spasli život.

Nikoli je sa godinu dana ustanovljena retka smrtonosa bolest Spinalna distrofija ili odumiranje mišića, i njegovo stanje svakim danom se pogoršava.

- I svaki mišić u njevom telu je pod rizikom da otkaže i srce i mišići za disanje, mišići u nogama su mu već propali, ne može da pokreće noge, da puzi, ja ga nisam videla da sedi, samostalno, a kamoli da puzi ili stoji - kaže Nikolina majka Dragana.

Nikola dane provodi isključivo u kući.

- U ruci se drži, leži, i to je sve što možemo da uradimo, po ceo dan je tako, idemo po lekarima - kaže njegov otac Dragan.

GRAD BEOGRAD OBEĆAO POMOĆ!

Za B92 je potvrđeno iz kabineta gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa da će grad obezbediti novac za operaciju malog Nikole, kao i da će ocu Draganu biti produžen ugovor u Gradskoj čistoći.

* Devizni žiro račun: RS35-160-5130201286459-92

* Dinarski račun: 160-5100100994189-27

(Telegraf.rs / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stanojevic

    3. jul 2013 | 19:31

    Skinite nedeljni honorar onom ekremu sa farme,koji pljuje po nasem narodu,a mi ga za to placamo i resen problem sa ovim malisanom,e gde ja zivim,ovde se ljudski zivot ni malo ne ceni...

  • Slavica

    3. jul 2013 | 19:00

    Dajte neki SMS broj putem koga mu se može pomoći sa nekom odredjenom svotom.Cifra jeste mala ,ali je svima to najlakši način uplaćivana sredstava.Ako se mobilni operateri odreknu svoje dobiti mislim da cifra od 10.000$ može biti dostižna u vrlo kratkom vremenskom periodu.Daj Bože da grad pomogne i da je sreća da pomogne svoj deci koja imaju neki ozbiljan zdravstveni problem koji ne može da se reši u našoj zemlji ,ali ja se ipak ne bih pouzdala u njihova obećanja!Malom Nikoli želim svu sreću i da se što pre pridruži svojim drugarima u igri.

  • Tamara

    3. jul 2013 | 22:20

    Sto me nervira kad samo stave mogucnost uplate iz Srbije. Dajte ljudi, toliko nas iz dijaspore bi moglo da pomogne, samo kad bi znali SWIFT i IBAN kod.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA