Održan 10. Beogradski karneval brodova (FOTO)

Program na Savskom pristaništu je obeležio defile oko 80 brodova, uz džet-ski akrobacije i nastup muzičkih grupa na obali

  • 2

Defileom oko 80 brodova, džet ski akrobacijama, programom na obali, u Beogradu, na potezu Savskog pristaništa, tokom protekle večeri održan je 10. jubilarni Beogradski karneval brodova.

Od Brankovog mosta do Ušća nešto posle 19.00 sati krenula je parada okićenih plovila, jedilica, a program je bio organizovan i na obali, na bini kod mosta, koji je vodio "Prljavi inspektor Blaža".

Turistički brodovi vozili su posetioce Savom i Dunavom još od posle podneva i ljubitelji plovidbe mogli su na nekoliko lokacija da se ukrcaju, a na obali su se, pored ostalog, predstavili podunavski gradovi.

Organizator karnevala pod sloganom "Svi na Dunav, svi na Savu" i motom "Čisto i bistro!" je Turistička organizacija Beograda, pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda.

Na dve reke, Savi i Dunavu, isplovila su i plovila Rečne policije, Vatrogasne službe, JVP "Beogradvode", čamci, brodovi iz beogradskih marina i turistički brodovi.

Među učesnicima zabavnog programa na obali su bile i pozorišne trupe, umetnici, ljudi na štulama, akrobate, klovnovi, ulični zabavljači, mađioničari, stare zanatlije i prodavci suvenira.

U oviru muzičkog programa na bini, tokom večeri nastupilo je viša grupa: "Babe", "Ðura i mornari", "Carnival Heat Duo" i "Jonas Knoph" iz Nemačke.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA