ĐILAS: Veljoviću, otkrijte bar jednog napadača na kontrolorke!

- Ne smemo da postanemo grad u kome nečije majke, sestre ili supruge, dobijaju batine od bahatih muškaraca, koji su zapravo najobičnije kukavice - poručio je gradonačelnik Beograda

  • 10

Gradonačelnik Beograda Dragan Ðilas je najoštrije osudio napad na kontrolorku na autobuskoj liniji 95 na Novom Beogradu i zatražio od policije da što pre otkriju počinioce tog desetog napada na žene kontrolore u gradskom prevozu.

Ðilas je naveo da je "jučerašnji napad deseti od početka godine na žene kontrolore, koje svoj posao rade pošteno i odgovorno, pri čemu policija ni jednog počinioca nije pronašla", saopštila je gradska uprava.

Gradonačelnik je zatražio od direktora policije Milorada Veljovića da "napokon otkriju bar jednog (napadača), jer je nedopustivo da država nema odgovor na nasilje", ocenivši da je "sramota da se te stvari ili prećutkuju ili da od njih okrećemo glavu", navodi se u saopštenju.

Ðilas je podsetio da su se 13. i 14. februara u centru grada kod Studentskog kulturnog centra dogodila dva incidenta, "da je u prvom putnik išamarao kontrolorku, a da je sutradan na istom mestu muškarac šutirao njenu koleginicu, jer nije imao važeću kartu".

On je naveo da je taj muškaraca potom razvalio vrata tramvaja, izvukao napolje kointrolorku i nastavio da je bije, a potom je pobegao je kroz park i do danas ni on nije uhvaćen.

Naglasivši da tome moramo da stanemo na put, Ðilas je istakao i da "ne smemo da postanemo grad u kome nečije majke, sestre ili supruge, dobijaju batine od bahatih muškaraca, koji su zapravo najobičnije kukavice i ona margina ljudskog i čovečnog".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • no logo

    10. jul 2013 | 14:43

    Uh, uh jel' se to djilas uplasio da mu mafijaski bus+ sistem ne propadne; da mu naplata, slucajno, ne opadne.... boli njega za kondukterku, vec za svoj dzep.

  • Hogar

    10. jul 2013 | 16:30

    Auuuuu. Djilaseeeeee.....

  • Jelena

    10. jul 2013 | 14:02

    Zaista je krajnje vreme da se najoštrije kazne takvi ekscesi. U ovom trenutku izgleda kao da ih policija podržava, jer kako drugačije objasniti odsustvo bilo kakve reakcije?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA