Dobra prodaja luksuznih stanova uprkos krizi

Iako svi ekonomski parametri govore da se nalazimo u dubokoj finansijskoj krizi, prodaja luksuznih stanova teče neometano

  • 2

U beogradskom stambenom kompleksu „West 65" već je prodato oko 120 luksuznih stanova čiji kvadratni metar košta 2.000 evra - a to znači da kvalitet prodaje nekretnine bez obzira na ekonomsku situaciju, ocenio je generalni direktor kompanije "Farley Investors", koja je deo grupe "PSP Farman", Branko Trkulja

- Kvalitet se uvek prepoznaje i to je ono što prodaje nekretnine bez obzira na stanje na tržištu - rekao je Trkulja Tanjugu.

Stambeno-poslovni kompleks „West 65", koji se nalazi na uglu Ulice Omladinskih brigada i trase unutrašnjeg magistralnog prstena, imaće ukupno 152.000 kvadratnih metara, od čega 106.000 nad zemljom i 46.000 pod zemljom, a vrednost celog projekta je oko 170 miliona evra.

Do sada je završena prva etapa izgradnje, sa 150 stanova, 19 maloprodajnih lokala i oko 230 podzemnih parking mesta, a oko 120 stanova je prodato još u fazi gradnje.

Trkulja je najavio da će krajem ovog meseca ili početkom avgusta početi druga etapa gradnje sa novih 100 stanova, koji će biti useljeni do septembra iduće nedelje, 16 maloprodajnih lokala i pripadajućim podzemni parking mestima.

Ta kompanija je, prema njegovim rečima, utvrdila da u Beogradu postoji tržišna niša sa oko 5.000 ljudi koji imaju novca i žele komforno i kvalitetno da žive, i spremni su da plate višu cenu.

U kompleksu „West 65" stanovi se prodaju po ceni od 2.000 evra za kvadrat, s tim što se balkoni računaju upola cene, a oni koji su u ranijim fazama gradnje kupovali stanove imali su popuste.

Trkulja je istakao da je to jedinstven projekat u Srbiji i regionu, s obzirom da su primenjena jedinstvena tehnološka rešenja.

Stambeni kompleks sa ukupno 512 stanova biće završen, kako je rekao, u naredne dve ili tri godine, nakon čega će početi izgradnja druge faze kompleksa odnosno trgovinskog centra i velike poslovno-hotelske kule.

Do sada su izgrađene tri od ukupno 11 stambenih lamela.

U stanovima se koriste geotermalne pumpe za hlađenje i dogrevanje objekta, čime se ostvaruju uštede energije za tu namenu i do 30 odsto, naglasio je Trkulja.

Takođe, ceo kompleks je priključen na gasovod i svaki stan ima gasni kotao koji se koristi za zagrevanje vode.

Primenjena su jedinstvena arhitektonska rešenja i kvalitetni građevinski materijali, a stanari dobijaju i fizičko-tehničko obezbeđenje objekta i pružanje usluga održavanje zajedničkih površina.

Trkulja je kazao da je u prvoj etapi gradnje stanova bilo angažovano tridesetak podizvođača, i da je sa nekima bilo problema u vezi sa kvalitetom i poštovanjem rokova.

Objekti su dobili upotrebne dozvole i stanari mogu odmah da ih uknjiže u katastru nepokretnosti, što je jedinstven slučaj u Srbiji - da su sva imovinska prava vlasnika stanova ostvarena i zaštićena u momentu potpisivanja primo-predajnih zapisnika i useljavanja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Desko

    13. jul 2013 | 13:10

    Dinkić,Djelic,Tadić,Petrović,Nikolić,Dačić,Jovanović,itd... Za njih nema krize u pravu ste!!!

  • Tanja

    13. jul 2013 | 14:15

    Isla sam prosle sedmice da vidim ove zgrade,bas me zanimalo kako izgledaju.Kako je pompezno najavljivan i otvoren,ocekivala sam ogroman kompleks a u stvari su izgradjene tek tri zgrade.Izgledaju dobro ali je lokacija katastrofa.Cena prenapumpana i nerealna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA