Indonežani svirali Beograđanima na Trgu Republike

Umetnički ansambl "Krida Budaya "predstavio je Beograđanima svoj ples i muziku. Koncertu u centru prestonice prisustvovao i ambasador Indonezije u Beogradu Semuel Samson

  • 0

Indonežanska kulturna umetnička grupa "Krida Budaya" sa Univerziteta u Indoneziji nastupila je pred beogradskom publikom.

Ansambl je na Trgu Republike predstavio kulturnu tradiciju ove ostrvske zemlje. Grupa koju čine 25 članova nalazi se na proputovanju kroz Srbiju. Ovom događaju prisustvovao je ambasador Indonezije Semuel Samson.

Uz zvuke egzotičnih bubnjeva, gongova i metalofona,  oni su svojim plesom opisali njihove religiske rituale kojima oni iskazuju određene događaje iz njihove prošlosti. Kostimima su oslikali Indonežansku raznolikost pejsaža, običaja i ljudi. Svu svoju energiju predstavljaju igrom i sa svojim telom čijim pokretima daju akcenat na vrat, ruke i prste.

Grupa je oduševljena Srbijom i dosta se neobično osećaju jer do sada nisu imali prilike da posete ovakvo mesto, čiji se život dosta razlikuje od njhovog.

Oni su gostovali u nekoliko gradova po Srbiji, a nakon Beograda planiraju da posete Rumuniju, Bugarsku i Mađarsku u cilju promovisanja svoje zemlje. Grupa je osnovana 1983 na Univerztetu u Džakrati na čelu sa profesorom psihologije Ninik Karim.

Inače, Indonezija je zemlja dalekog istoka, koja je po svojem broju stanovnika na četvrtom mestu u svetu. Prostire se na čak 17,000 ostva od kojih su najpoznatiji: Java, Sumatra i Bali.

Nastup je bio organizovan u saradnji sa ambasadom Indonezije u Srbiji i Turističkom organizacijom Beograda.

(LJ. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA