Klime cure uveliko, niko ništa ne preduzima! (FOTO)

Iako u Komunalnoj policiji kažu da je od početka sezone prijavljeno svega 26 problema s klima-uređajima, čitaoci Telegrafa žale se da ih klime polivaju na svakom koraku. Kazne od 2.500 do milion dinara

  • 8

Vrućina, više od četrdeset stepeni (iako kažu da je manje), užurbano hodate po vrelom asfaltu Beograda, pokušavate da što više budete u hladovini, razmišljate o nagomilanim problemima i odjednom - kap, kap, kap.

Iako je zakonom regulisano, curenje tečnosti iz klima-uređaja na glave Beograđana i njihovih gostiju još ne prestaje.

Klima koje kaplju ima svuda: u okolini Tašmajdana, u Ulici kraljice Marije, blizu Slavije, na Banovom brdu, Banjici i Novom Beogradu. Najčešće je reč o onima montiranim na stambenim zgradama, ali nije mali broj ni onih postavljenih pred ulazima kafića, lokala ili prodavnica.

- Prolazio sam pre neki dan Ulicom Ilije Garašanina i odjednom je počelo da kaplje na mene! Nisam obraćao pažnju na klime, jer sam mislio da je to već rešeno, pričalo se da su velike kazne, pa sam mislio da su se svi prizvali pameti. Ali izgleda da nisu - kaže sugrađanin Sava S. (41).

Kazne za kršenje člana 15 Odluke o komunalnom redu, koji glasi da se "klima-uređaj postavlja tako da se onemogući izlivanje kondenzata iz klima-uređaja na spoljne delove te zgrade, susedne zgrade, kao i direktno izlivanje na površinu javne namene, odnosno površinu u javnom korišćenju" - jesu visoke.

To što ne vode računa o tome da li se njihov klima-uređaj izliva na ulicu, pravna lica mogu platiti od 50.000 do 1.000.000 dinara, odgovorna od 2.500 do 75.000 dinara, preduzetnici od 5.000 do 250.000 dinara, a fizička lica od 2.500 do 75.000 dinara.

Osim ovoga, moguće je i da komunalni policajac kaznu naplati na licu mesta,  u iznosu od 20.000 dinara za pravno lice i preduzetnika i u iznosu od 5.000 dinara za fizičko lice.

Ipak, ako je sudeći prema podacima iz Komunalne policije, problem s curenjem klima nije tako velik.

Od početka letnje sezone u Komunalnoj policiji primljeno je 26 prijava koje su se odnosile na izlivanje kondenzata iz klima-uređaja na javne površine - kažu u ovoj gradskoj službi, i dodaju:

- Komunalni policajci Grada, 24 časa svakog radnog dana, subotom, nedeljom i u dane državnih i verskih praznika, postupaju po službenoj dužnosti i po prijavama građana na celoj teritoriji grada, i u skladu sa svojim ovlašćenjima povodom zatečenih pojava i lica koja narušavaju komunalni red, preduzimaju mere na koje su ovlašćeni i to: izriču novčane kazne na licu mesta, podnose zahteve sudiji za prekršaje, podnose prijave nadležnom organu za učinjeno krivično delo i drugo.

Da li ste tokom svih ovih godina oguglali ili ne verujete da vaša prijava može nešto da promeni?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    16. avgust 2013 | 09:18

    Kaplje voda, ne kaplje otrov...

  • Perikle

    16. avgust 2013 | 09:57

    Pa valjda ste i vi gradjani sto pisete ove gluposti i vi koristite klime...

  • Niko bitan

    16. avgust 2013 | 10:26

    Bolje da kaplje nego da kace kante i flase po fasadama! Da je to najgore u ovoj drzavi sto nas zadesilo pa da razumem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA