OTKRILI UBICE PASA: Uhapšeno šest trovača u Beogradu

Od početka godine zabeležno je 10 slučajeva trovanja pasa u glavnom gradu - u dva slučaja već su bili poznati počinioci, dok se u četiri slučaja do trovača došlo istragom

  • 32

U Beogradu je od početka godine zabeležno 10 slučajeva trovanja pasa, a policija je uspela da rasvetli šest i protiv isto toliko trovača je podnela krivične prijave.

U dva slučaja već su bili poznati počinioci, pa su odmah procesuirani, dok se u četiri slučaja do trovača došlo istragom.

Za ovo krivično delo je zaprećena novčana ili kazna zatvora do jedne godine, a ako je otrovom ubijeno više pasa, osumnjičeni za ubistvo životinja može da dobije do tri godine zatvora. Ali pošto je posipanje otrova sankcionisano drugim članovima krivičnog zakonika, kazna može da dosegne i 10 godina.

Samostalni policijski inspektor Milan Miletić objašnjava da obdukcijom i analizom sumnjivih supstanci i predmeta policija može da dođe do onih koji su to uradili.

- Od velike je važnosti da građani sarađuju s policijom jer se upravo zahvaljujući informacijama koje oni daju dolazi do razrešenja slučaja. Takođe, bitno je da ne narušavaju istragu jer su upravo mikrotragovi koji se pronalaze na licu mesta ključni - kaže Miletić.

Inspektor navodi da posle sledi stručna obrada i leš životinje se šalje na Veterinarski fakultet, gde se obdukcijom dolazi do saznanja na koji način i čime je pas ubijen.

- Svi sumnjivi predmeti i supstance takođe se šalju na dalju analizu – objašnjava on.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic – Z. Lazarević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lena

    22. avgust 2013 | 12:47

    Mogli bi da znamo i njihova imena, posto verujem da su nekima komsije.. Sociopate treba drzati na oku, jer se nece svi zadovoljiti trovanjem zivotinja i tu stati.

  • Vlada

    22. avgust 2013 | 12:30

    Sad najveću kaznu zatvora za zlotvore

  • Nemanja

    22. avgust 2013 | 12:29

    Sada treba i njih otrivati

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA