• 6

Beogradski đaci bez besplatne užine?

- Treba imati u vidu da kvalitetna đačka užina minimalno iznosi oko 220 dinara, za 125.000 osnovaca koliko ih ima u Beogradu - kaže gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Ljiljana Jovčić

  • 6

Najavljeno uvođenje jednog obroka za učenike osnovnih škola, koje bi finansirao Grad Beograd, navodno je, zbog manjka sredstava u kasi, pod znakom pitanja.
Naime, kako pišu "Večernje novosti", iako nadležni u gradu ističu da postoji dobra volja da se deci obezbedi besplatna užina, nedostatak novca u gradskoj kasi predstavlja veliku prepreku.

Prema rečima gradskog sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Ljiljane Jovčić, odlukom Republike, tekući prihodi Beograda za ovu godinu smanjeni su za 6,8 milijardi dinara. Sekretarijat čini velike napore u nalaženju rešenja da finansira tekuće obaveze iz domena obrazovanja i dečje zaštite.
- Treba imati u vidu da kvalitetna đačka užina minimalno iznosi oko 220 dinara, za 125.000 osnovaca koliko ih ima u Beogradu. Da ne govorimo o kontroli hrane, distributivnim kuhinjama, stručnim licima koja poslužuju, kao i posebnim potrebama pojedine dece - kaže Jovičić, i dodaje:
- Važno je napomenuti, međutim, da je Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja predvideo mogućnost da se na osnovu odluke saveta roditelja u školama organizuju besplatne užine ili iz sredstava jedinica lokalne samouprave, donacijama ili delimičnim finansiranjem od strane roditelja.
(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lolika

    Ajde bre!! Beogradski djaci??!! A deca u Krusevcu Aleksandrovcu Paracinu....ne idu u skolu i ne treba im besplatna uzina,a??!! E dal ce jednom i taj Beograd da nam se skine sa grbace? Sve za Beograd se daje. Cuj daje ..uzima se bez pitanja SRAMOTA I BRUKA!!

  • ???

    1.Bilo je to pre više od 20god. (kratko vreme )pa su se deca gađala kiflama i mazala paštetom. 2.Mislim da će mnoge zbuniti cifra 220din (puta troje dece ,puta 22 dana približno 20 000din) to je već velika prevara 3.Inače u Finskoj sva deca do 14 god imaju besplatne obroke jer škola traje do 17h

  • aleksa

    Ma vazno je da panduri i ministri rucaju za 70 din po svojim kantinama,a da klincima nemate da priustite jedan besplatan obrok!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima