REČNA ALA: Ulovio soma od 2,2 metra u Savi kod Sajma

Ribolovac Dragoljub Kovačević upecao je soma kapitalca dugog 2,2 metra i teškog 100 kilograma Na Savi kod Beogradskog sajma, Kovačević kaže da je riba stara najmanje 40 godina

  • 12

Dragoljub Kovačević izvukao je juče iz Save soma dugog 2,2 metra i teškog više od 100 kilograma. Ovaj iskusni ribolovac je na reci nedaleko od Beogradskog sajma samo u poslednja dva meseca upecao još tri riblja čudovišta: dva soma od po sto i jednog od 57 kilograma.

Kovačević, poznat po nadimku Drago Bosanac, već 27 godina peca na Savi, a pre toga je ribario na reci Uni. Priča se da se sa džinovskom ribom borio sam ceo sat.

- Ujutro, nešto posle sedam sati, počela je borba. Vukao sam soma, a on se izgleda umorio, pa je i sam popeo rep na čamac i tako mi pomogao da ga ulovim. Odmah sam znao da je krupan, ali nisam verovao da je duži od dva metra - priča Kovačević.

Ulov je nakon toga ostavio u reci, vezan kanapom za čamac, sve dok dr Predrag Krdžalić i drugi njegovi prijatelji juče po podne nisu došli da mu pomognu da podigne ribu iz vode jer to nikako nije mogao sam da uradi. Ipak, ni ovaj ulov nije njegov lični rekord - bio je to som koji je pao na bućku pre dve godine. Imao je 2,47 metara i 132 kilograma -  kaže Drago Bosanac.

- Na dnu ima dosta velikih riba. Som kojeg sam juče ulovio ima najmanje 40 godina - priča on.

Ova džinovska riba će završiti na trpezi, a Drago već planira da kuva riblju čorbu, paprikaš i druge specijalitete da počasti svoje društvo. Deo će, kaže, osušiti i ostaviti za slavu, Svetog Nikolu.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA