Ispražnjen nelegalni starački dom u Kumodražu

Nakon pisanja pojedinih medija o zloupotrebi stanara doma Dragana Momčilovića, inspekcija je utvrdila da je on stambeno neobezbeđen i zatražila od nadležnog centra za socijalni rad da mu omogući odgovarajuće zbrinjavanje

  • 1

Iz nelegalnog staračkog doma u Kumodražu, kome je od ponedeljka zabranjen rad, iseljeno je svih šest stanara.

 

- Nadležni proveravaju da li su svi zbrinuti na odgovarajući način - izjavila je Tanjugu inspektorka socijalne zaštite u Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike Ana Vukmirović.

 

Ona je podsetila da je danas istekao rok od tri dana koji je Inspekcija socijalne zaštite dala vlasnici objekta "da iseli lica kojima je do trenutka inspekcijskog nadzora pružala usluge".

 

 

Nakon pisanja pojedinih medija o zloupotrebi stanara doma Dragana Momčilovića, inspekcija je utvrdila da je on stambeno neobezbeđen i zatražila od nadležnog centra za socijalni rad da mu omogući odgovarajuće zbrinjavanje.

 

- Momčilović je trenutno u prihvatilištu za odrasle u Kumodraškoj, a dalje mere oko njegovog zbrinjavanja i zaštite preuzeće Centar za socijalni rad opštine Stari grad - rekla je Vukmirović.

 

Ona je dodala da su ostale korisnike, četiri žene i jednog muškarca, iz doma izveli srodnici, uz obavezu da im obezbede odgovarajući smeštaj.

 

U inspekciji kažu da je Prvo osnovno tužilaštvo po službenoj dužnosti preduzelo mere koje su u njihovoj nadležnosti da se ispita da li su vlasnice nelegalnog staračkog doma u Donjoj ulici broj 1 u Kumodražu, Nevena i Gordana Jončić, zloupotrebljavale stanare tog objekta.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA