KBC ZVEZDARA: Donirana nova opreme za bebe

Nabavku opreme omogućilo je skoro 11.000 Beograđana donirajući novac uz plaćeni račun za "Infostan"

  • 2

Neophodnu medicinsku opremu za bebe vrednu skoro četiri miliona dinara isporučili su danas Kliničko-bolničkom centru Zvezdara Fond "B92" i predstavnici JKP "Infostan".

Nabavku ultrazvučnog aparata sa tri sonde za Odeljenje za visokorizične trudnoće, kao i toplog kreveta (babytherm) za Odeljenje neonatologije za Bolnicu za ginekologiju i akušerstvo omogućilo je skoro 11.000 Beograđana donirajući novac uz plaćeni račun za "Infostan".

Direktorka Kliničko-bolničkog centra Zvezdara prof. dr Aleksandra Aranđelović se zahvalila Beograđanima na pokazanoj humanosti i poželela svima mnogo uspeha u nastavku "Bitke za porodilišta".

Prvog septembra navršeno je tačno dve godine od kada je počela akcija "Bitka za bebe", koja je potom prerasla u "Bitku za porodilišta".

- Pre dve godine nismo imali predstavu kolike ćemo rezutate postići. Ipak, bebe koje se rađaju širom naše zemlje nas obavezuju da nastavimo s akcijom dok ne prikupimo dovoljno sredstava i obezbedimo adekvatne uslove u svim porodilištima - istakla je direktorka Fonda "B92" Marija Čečen.

Za nesmetan rad ovog porodilišta, između ostalog, potrebno je nabaviti još tri porođajna stola, pet pulsnih oksimetara, četiri lampe za fototerapiju, kao i po dva reflektora na stalku i infuzione pumpe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA