DSS: Spremni smo za vlast sa SNS i SPS u Beogradu

- Spremni smo da uđemo u postupak razrešenja i gradonačelnika i aktuelne vlasti jer mislimo da oni ne vode dobro Beograd - kaže predsednik gradskog odbora DSS Andreja Mladenović

  • 12

Demokratska stranka Srbije (DSS) spremna je da uđe u vlast sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i Socijalističkom partijom Srbije (SPS) u Beogradu, ali o tome, kao i o smenjivanju gradonačelnika Dragan Đilasa još nije bilo zvaničnih razgovora, rekao je predsednik gradskog odbora DSS Andreja Mladenović.

On je kazao da se može očekivati da će SNS i SPS pokrenuti određenu inicijativu i pokrenuti promenu vlasti u Beogradu, kao i da je DSS spremna da u svakom trenutku uđe u izglasavanje nepoverenja gradonačelniku i promenu politike u Beogradu.

- Matematika je takva da, ukoliko neko želi da dođe do određenih promena, DSS i naših devet odbornika su neophodni za to. Mi jesmo spremni da uđemo u postupak razrešenja i gradonačelnika i aktuelne vlasti jer mislimo da oni ne vode dobro Beograd - rekao je Mladenović.

Prema njegovim rečima, DSS do sada nije imala zvanične kontakte niti je dobila poziv iz SNS i SPS na razgovor o eventualnoj promeni gradske vlasti i da je pitanje za naprednjake i socijaliste da li će i kada uputiti takav poziv.

Funkcioner DSS je kazao da je moguće da se ili promeni vladajuća koalicija u Beogradu ili uvede prinudna uprava i raspišu izbori.

- Koji je scenario izvesniji, teško je odgovoriti. Postoji i treća mogućnost - da ostane ista koalicija i da se izabere nov predsednik skupštine - kazao je Mladenović.

Podsetimo, potpredsednica Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović izjavila je da će se promena vlasti u Beogradu dogoditi "vrlo brzo".

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    5. septembar 2013 | 14:54

    Oni su jedna od onih partija pored SPS-a i URS-a koje su uvek spermne za vlasti bilo kad, bilo gde i bilo s kim...

  • Jelena

    5. septembar 2013 | 15:15

    Ljudi, da li je ovo moguće? DSS? Ma otkud oni u celoj priči, nisam znala ni da postoje još uvek?!

  • MilanCH

    5. septembar 2013 | 19:36

    DSS fali i tu je kraj. Djilas je najbolji gradonacelnik ikada i ponovo cu glasati za njega. Prekonponovanje vlasti zarad vlasti nigde nije dobro donelo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA