• 10

NE PLAĆAJTE TAKSISTI KOJI VAS DERE: Prijavite ga nadležnim službama!

Ukoliko primetite da taksista pokušava da vas prevari, pozovite Sekretarijat za inspekcijske poslove na broj 011/2754-297 ili Komunalnu policiju na broj 0800/110-011. Zaprećena kazna kreće se u rasponu od 80.000 do 200.000 dinara i oduzimanje dozvole za rad

  • 10

U slučaju da primetite da taksista pokušava da vas prevari, kao što je prevarena gošća Beograda iz Francuske kojoj je nepoznati taksista vožnju od aerodroma do centra naplatio 65 evra - najbolje je da ne dajete novac prevarantu već da odmah pozovite Sekretarijat za inspekcijske poslove ili Komunalnu policiju.
Njihove dežurne ekipe izaći će na lice mesta i podneti zahtev za pokretanje prekršajne prijave protiv taksiste. Broj inspekcije je 011/2754-297 i 011/330-9490, dok komunalnu policiju možete dobiti na broj 0800/110-011.


Obren Šiljković, pomoćnik Sekretara za inspekcijske poslove, kaže za “24 sata” da stranka koja je oštećena povećanom naplatom treba da podnese prijavu Sekretarijatu za inspekcijske poslove, nakon čega inspektor podnosi zahtev za pokretanje prekršajne prijave.
- Nakon prijema prijave saobraćajni inspektor utvrđuje tačnost navoda prijave i identitet vozača, nakon što ga stranka prepozna preko slike. Zaprećena kazna kreće se u rasponu od 80.000 do 200.000 dinara i oduzimanje dozvole za rad - kaže Šiljković, koji napominje da inspekcija ne može da vrati novac koji je mušterija već dala vozaču.
(Telegraf.rs / Izvor: 24 sata.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    Ima I taksi kombi Koji taksiraju veci Godinama I neplacaju nista drzavi odreduju cene Sami.de je ovde pravda

  • Zorica

    Taxisti su prave deri kože nema izuzetaka od udruženja. Svako udruženje je isto. Poznato je da je Beotaxi lopovsko udruženje, gde su svi skoro prevaranti. Naravno, ovako nešto se svakodnevno dešava i svi se oni prave ludi a opet svi isto rade. Svaki taxista će gledati da nekog odere ako može a posebno strance. Treba videti da taxisti voze nekog okolo naokolo kako bi ga odrali. To su patke samo pozovite komunalce.Dok komunalci stignu, načekaće se svako.

  • Lara

    Meni je jedan za pet minuta vožnje uzeo 900 din jer je znao da žurim i da sam sa malim detetom. Morala sam da platim koliko traži. Retko ko uzima taxi ako ima toliko vremena da posle sedi i čeka komunalnu policiju.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima