Stefanović: SNS predlaže formiranje "oročenog" gradskog veća!

- Ko zna šta može da se desi u ovom privremenom periodu i pitanje je da li bi ono što bi moglo da se desi u tom periodu bilo nadoknadivo u narednom - kaže predsednik beogradskog odbora SNS

  • 1

Srpska napredna stranka (SNS) će predložiti formiranje "oročenog" gradskog veća kako bi Beograd nesmetano funkcionisao, rekao je danas predsednik beogradskog odbora SNS Nebojša Stefanović i ponovio da će izbori u Beogradu biti u roku od šest meseci.

Stefanović je novinarima ispred Skupštine grada objasnio da je potrebno formirati novo gradsko veće, jer je to dobar način da se prekontrolišu finansije, da se zaustavi nekontrolisan odliv novca, "jer je prekomerno trošenje novca u Beogradu skandalozno".

- Ko zna šta može da se desi u ovom privremenom periodu i pitanje je da li bi ono što bi moglo da se desi u tom periodu bilo nadoknadivo u narednom - rekao je Stefanović, koji smatra da je zato važno da se formiraju novi skupštinski organi koji će praktično omogućiti bolju kontrolu funkcionisanja Beograda.

On je ponovio da bi do kraja ove radne nedelje nakon razgovora s koalicionim partnerima mogli da obaveste javnost o daljem načinu rukovođenja gradom.

Stefanović je na pitanje novinara rekao da nisu razgovarali o kandidatu za gradonačelnika, kao i da se SNS ne "bije za to mesto".

On je gradonačelnika Dragana Đilas upitao koliko je novca dobio za prodaju firme i gde je platio porez, kojoj državi?

- To je sasvim logično pitanje. Neko ko je javni funkcioner to mora i po zakonu da pruži. Mi od njega očekujemo tu informaciju, to je i po zakonu njegova obaveza - smatra Stefanović.

On je kao dokaz tvrdnje da je javni dug Beograda veći od zvaničnog podatka od 400 miliona evra, ponudio i dokument iz 2010. godine sa potpisom bivšeg premijera Mirka Cvetkovića. Prema tim podacima javni dug Beograd iznosi 500 miliona evra, a pri tome nisu uračunate pripadajuće kamate.

- Ovo je potpisao Mirko Cvetković, ovo ne kaže Srpska napredna stranka. To je 100 milina evra više od onoga što tvrdi Dragan Đilas - kazao je Stefanović i dodao da se pribojava da će prava cifra zaduženja Beograda biti veha od 800 miliona evra.

On je najavio i da će biti provereni ugovori o poslovanju i osnivanju Preduzeća Bus plus. Prema njegovim rečima optimalno rešenje bilo bi da se naplata karat i prihodi vrate Grdskom saobraćajnom preduzeću, ali da seve zavisi od ugovornih obavez koje se moraju poštovati.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Draža Mihajlović

    25. septembar 2013 | 13:09

    E sad će maske da padnu . Ovaj je predsednik skupštine. A ponaša se kao pravi navijač. Kanada će do kraja i ovi biti kao i svi do sad. Očekivao sam od kadrova SNSa koji su na najznačajnijim državnim funkcijama da se uljudno ponašaju i da budu koliko toliko neutralni i tolerantni. Tim više to mogu pošto imaju veliku podršku u narodu. Ovo je razočarenje. Dakle krljaj , lomi samo vlast i vlast.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA