• 0

Unapređena verzija aplikacije "Beograd priča"

Popularna aplikacija nedavno je osvežena novim lokacijama, tako da svi posetioci i sami Beograđani mogu da saznaju zanimljivosti o beogradskoj tvrđavi, Bogorodičinoj crkvi u Zemunu, Spomeniku neznanom junaku

  • 0

Beograd nastavlja da otkriva svoje priče i u unapređenoj verziji aplikacije "Beograd priča" Telekoma Srbija, koja je obogaćena novim lokacijama i zanimljivostima o najznačajnijim gradskim znamenitostima.
Već dva meseca, putem besplatne aplikacije Telekoma Srbija, srpska prestonica deli svoje priče i skrivene detalje sa svim sugrađanima i stranim turistima. Građevine koje datiraju od Singidunuma do današnjeg Beograda, na najlepši način su predstavljene i fotografijama i rečima. Pored istorijskih činjenica, aplikacija vam nudi i zanimljivosti o mestima na kojima ste se možda mnogo puta našli, ali niste znali šta kriju pod velom tajne.


Posetioci će tako moći da saznaju ko je bio strpljivi graditelj Beogradske tvrđave, šta se nekada nalazilo na mestu na kojem je podignut Pobednik, koja organizacija se okupljala u zgradi koja je kasnije postala Biblioteka grada Beograda, kako je na jednom gradskom trgu obeležena prva konferencija Pokreta nesvrstanih i da otkriju mnoge druge skrivene priče.
Popularna aplikacija nedavno je unapređena i osvežena novim lokacijama, tako da svi posetioci i sami Beograđani mogu da saznaju zanimljive pojedinosti i o Beogradskoj tvrđavi, Bogorodičinoj crkvi u Zemunu, Spomeniku neznanom junaku i još 15 drugih znamenitosti.
Mobilna aplikacija, razvijena u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda, obogaćena je i novim rutama "Šetnja starim Zemunom", "Kroz beogradske muzeje" i "Pogled sa Avale", kao i kategorijom "Zanimljivosti" u kojoj su ispričane anegdote ili manje poznate činjenice o istorijskim građevinama i ličnostima koje su učestvovale u stvaranju bogate istorije glavnog grada.

Ovaj lični interaktivni vodič do sada je preuzelo više od 12.000 onih koji žele da prestonicu Srbije dožive na nov način. Aplikacija je u letnjem periodu, samo tokom prvih nedelju dana zabeležila 5.000 preuzimanja, kada je bila na prvom mestu u kategoriji Travel & local i trećem mestu među svim besplatnim aplikacijama na Google Play Storu.
Zahvaljujući primeni tehnologije "proširene stvarnosti" (augmented reality), koja je sastavni deo aplikacije, svi domaći i strani posetioci Beograda mogu lakše da pronađu najupečatljivije gradske znamenitosti i da putem audio-vodiča, tekstova i fotografija upoznaju Beograd, čuju njegove priče i prošire svoje znanje o istorijskim činjenicama i upečatljivim ličnostima koje su njegovu istoriju stvarale.

Aplikacija je deo projekta "Grad priča", kojim Telekom Srbija nastoji da podstakne lokalne zajednice da uvođenjem najsavremenijih komunikacijskih rešenja osavremene i obogate svoju turističku ponudu.
Prva sledeća u nizu je aplikacija "Novi Sad priča", koju Telekom Srbija priprema u saradnji sa Turističkom organizacijom Novog Sada. Ta aplikacija već je bila najavljena kroz dodatak „EXIT special addition", koji je posebno osmišljen za EXIT festival budući da su u njoj predstavljane gotovo sve lokacije na Petrovaradinskoj tvrđavi.
Nakon preuzimanja aplikacije, dovoljno je da korisnik podigne kameru pametnog telefona i, zahvaljujući konceptu "proširene stvarnosti", na ekranu će se pojaviti informacije o nazivu i udeljenosti lokacija u njegovoj blizini. Po izboru željene lokacije, otvora se kratak istorijski prikaz i audio-naracija, tako da posetilac može da se usredsredi na arhitekturu građevina, na detalje a ne na ekran telefona. Ucrtane rute, koje povezuju lokacije kao posebne ambijetalne ili istorijske celine, omogućavaju da se razgledanje unapred isplanira.
(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima