IZLOŽBE, KONCERTI, FILMOVI: Počeli Dani Savamale

Dane Savamale organizuje Udruženje ljubitelja i starosedelaca Savamale u saradnji sa kulturnom organizacijom Mikser u cilju promovisanja i kulturne revitalizacije ove gradske četvrti

  • 0

Proslava Dana Savamale počela je otvaranjem izložbe "Stare fotografije Savamale" u punoj galeriji Mikser hausa, a u okviru ove dvodnevne manifestacije posetioce očekuje bogat kulturni i zabavni program za decu i odrasle.

Na izložbi fotografija koje su prikupili starosedeoci Savamale može se videti kako je nekada izgledao život u ovoj beogradskoj četvrti. Nakon otvaranja ove izložbe predstavljena je i izložba mozaika i skulptura u kamenu udruženja "Kamen kolonija". Upriličen je i muzički program gde su nastupili Ansambl "Tzootzoonga" i Milica Radojević, koji su izveli džez standarde i poznate šlagere.

Dane Savamale organizuje Udruženje ljubitelja i starosedelaca Savamale u saradnji sa kulturnom organizacijom Mikser u cilju promovisanja i kulturne revitalizacije ove gradske četvrti.

Sutra, drugog i poslednjeg dana ove manifestacije, program počinje dečjom radionicom od 12 časova, gde će najmlađi učiti da prave bombone, a za muzički program pod nazivom "Savamalski šlageri", biće zadužen di džej dvojac Edit&Pjaf. Poseban doživljaj priprema galerija "Nea Pangea", koji će posetiocima predstaviti različite kulture zajedno sa svojim gostima iz Irske, Španije, Palestine, Tunisa, Egipta, Indije, Brazila, Meksika, Perua i Japana, kroz čitanje poezije, ples i muziku.

Mikser kantina se pridruzuje proslavi Dana Savamale predstavljanjem kulinarskih specijaliteta sa novog menija i to savamalske kobasica od mangulice i smuđa na savamalski način.

Biće organizovan i filmski program gde će biti predstavljeni dokumentarni filmovi o Savamali, a u 19 časova počinje specijalna projekcija filma Slobodana Pešića "Slučaj Harms" (1987), koji je sniman u savamalskoj lepotici, zgradi Geozavoda. U 21 cas publiku očekuje film iz novije produkcije "S/Kidanje" Koste Ðorđevića.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA