• 7

Stefanović: Nema promene Đilasovog izbornog zakona

- Kada 24. oktobra istekne rok za izbor novog rukovodstva, moraćemo da uvedemo privremenu upravu - rekao je prvi čovek beogradskih naprednjaka

  • 7

Predsednik Narodne skupštine Nebojša Stefanović i prvi čovek beogradskih naprednjaka Nebojša Stefanović rekao je da je Srpska napredna stranka (SNS) apsolutno spremna za novo glasanje u prestonici i da neće biti promena izbornog zakona.
- Kada 24. oktobra istekne rok za izbor novog rukovodstva, moraćemo da uvedemo privremenu upravu, a potom ćemo doneti odluku kada ćemo raspisati vanredne izbore - objasnio je Stefanović.

Prema njegovim rečima, ne bi bilo demokratski da se zakon menja svega nekoliko meseci pred izbore zato što to odgovara volji jednog čoveka.
Stefanović je rekao i da Dragan Ðilas, lider Demokratske stranke, želi da promeni akt koji je sam predložio 2007. godine, a sada govori da je nedemokratski.
Foto: Tanjug/Nenad Milošević

Foto: Tanjug/Nenad Milošević


Na pitanje da li je uvođenje privremenih mera gubljenje vremena i nije li jednostavnije da se odmah, po isteku roka, raspišu izbori, Stefanović je odgovorio da ne može da raspiše izbore pre nego što budu uvedene privremene mere, a one su uvode kada se ustanovi da ne postoji vladajuća većina.
O terminima izbora, rekao je Stefanović, još nisu razgovarali koalicioni partneri, ali je siguran da i SPS želi da proveri legitimitet i da poštuje volju Beograđana.
Stefanović je naveo da će svi tehnički uslovi za funkcionisanje prestonice biti ispunjeni i da je uveren sam da će potpuno normalno raditi sve gradske službe.
(Telegraf.rs / Izvor: Novosti / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • deda Dragan

    "Tante za kukuriku" ! Jasno je da Đilas nije bitan,poenta je da se Beograđanima "naplati" 5-i Oktobar,"Sablja",veličanstven Đinđičev sprovod, predhodni izbori, dani kada smo bili kao sav normalan svet ...

  • Nikola

    Sada treba uvesti privremene mere zato što ne postoji vladajuća većina, a do juče ste zbog te nepostojeće vladajuće "većine" smenili Đilasa. Zar smo mi zaista ovoliko ludi da vam dozvoljavamo da se toliko sa nama igrate? Kako vas nije stid da nam se juče obraćate sa jednom vašom "istinom", danas sa drugom, a sutra ćete sa trećom?

  • MilanCh

    Jasno je da naprednjaci kalkulisu jer imaju neverovatan strah od gubitka izbora u Beogradu zato sto nemaju niti plan niti kandidata kojim bi se suprostavili Draganu Djilasu. Narod nije glup, sve vidi.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima